Pizzataikina:
2 dl vettä
1/4 tl tuoretta tai 2 tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl oliiviöljyä
noin 4 1/2 dl tavallisia tai durumvehnäjauhoja
1. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Kuivahiiva lisätään jauhojen kanssa 42-asteiseen veteen.
2. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot vähitellen. Hyvä pizzataikina irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeän notkeaa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Sipaise pintaan oliiviöljyä ja peitä liinalla. Anna nousta kaksinkertaiseksi.
3. Vaivaa taikinasta ilmat pois ja jaa se yhdeksi tai useammaksi osaksi. Pyörittele palat palloiksi ja kauli tai muovaa ne käsin ohjeessa mainittuun muotoon.
4. Lisää täytteet.
5. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia täytteistä riippuen. Laita pizza aina kuumaan uuniin.
Mausta pizzapohjaa:
1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 tl kuivattua yrttiä, esim. oreganoa tai basilikaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl pähkinärouhetta
1/2 annosta pizzataikinaa
Täyte:
200 g siitakesieniä
1 keltasipuli
1 ruukku tatsoita tai noin 25 g tuoretta pinaattia
1/2 sitruunan mehu
1 dl cashewpähkinöitä
200 g vuohenjuustoa (esim. kevyt President)
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Paistamiseen: öljyä
1. Valmista taikina perusohjeen mukaan. Jaa se 8 palaan. Muotoile palat ohuiksi, pyöreiksi pizzapohjiksi.
2. Kuullota pienityt siitakkeet ja sipuli pannulla öljyssä. Lisää kylmällä vedellä huuhdotut ja kuivatut tatsoin- tai pinaatinlehdet, joista lehtiruodot on katkottu. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurirouheella.
3. Jaa täyte pizzapohjille, lisää pähkinät ja päällimmäiseksi viipaloitu vuohenjuusto.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja kauniin kullanruskea.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2