Artikkeli

Pienet vuohenjuusto-siitakepizzat

Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Kuivahiiva lisätään jauhojen kanssa 42-asteiseen veteen...

Piz­za­tai­ki­na:

2 dl vet­tä

1/4 tl tuo­ret­ta tai 2 tl kui­va­hii­vaa

1/2 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

noin 4 1/2 dl ta­val­li­sia tai du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

1. Liu­o­ta tuo­re­hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Kui­va­hii­va li­sä­tään jau­ho­jen kans­sa 42-as­tei­seen ve­teen.

2. Li­sää suo­la, so­ke­ri, öl­jy ja jau­hot vä­hi­tel­len. Hyvä piz­za­tai­ki­na ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta, mut­ta on sil­ti peh­me­än not­ke­aa. Vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si. Si­pai­se pin­taan olii­vi­öl­jyä ja pei­tä lii­nal­la. An­na nous­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Vai­vaa tai­ki­nas­ta il­mat pois ja jaa se yh­dek­si tai use­am­mak­si osak­si. Pyö­rit­te­le pa­lat pal­loik­si ja kau­li tai muo­vaa ne kä­sin oh­jees­sa mai­nit­tuun muo­toon.

4. Li­sää täyt­teet.

5. Pais­ta 225 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia täyt­teis­tä riip­pu­en. Lai­ta piz­za ai­na kuu­maan uu­niin.

Maus­ta piz­za­poh­jaa:

1/2 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

1/2 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 tl kui­vat­tua yrt­tiä, esim. ore­ga­noa tai ba­si­li­kaa

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 rkl päh­ki­nä­rou­het­ta

1/2 an­nos­ta piz­za­tai­ki­naa

Täy­te:

200 g sii­ta­ke­sie­niä

1 kel­ta­si­pu­li

1 ruuk­ku tat­soi­ta tai noin 25 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1/2 sit­ruu­nan mehu

1 dl cas­hew­päh­ki­nöi­tä

200 g vuo­hen­juus­toa (esim. ke­vyt Pre­si­dent)

suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen: öl­jyä

1. Val­mis­ta tai­ki­na pe­ru­soh­jeen mu­kaan. Jaa se 8 pa­laan. Muo­toi­le pa­lat ohuik­si, pyö­reik­si piz­za­poh­jik­si.

2. Kuul­lo­ta pie­ni­tyt sii­tak­keet ja si­pu­li pan­nul­la öl­jys­sä. Li­sää kyl­mäl­lä ve­del­lä huuh­do­tut ja kui­va­tut tat­soin- tai pi­naa­tin­leh­det, jois­ta leh­ti­ruo­dot on kat­kot­tu. Maus­ta seos sit­ruu­na­me­hul­la, suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la.

3. Jaa täy­te piz­za­poh­jil­le, li­sää päh­ki­nät ja pääl­lim­mäi­sek­si vii­pa­loi­tu vuo­hen­juus­to.

4. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes poh­ja on kyp­sä ja kau­niin kul­lan­rus­kea.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ