Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2010

Pienet viikuna- vuohen­juus­to­ga­letit

Kauli sulanut taikina noin 1/2 cm paksuksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla (esim. kulho, jonka halkaisija on noin 16 cm) taikinasta ympyröitä...

noin 6 kpl

1 pkt (400 g) pa­kas­te­pii­rak­ka­tai­ki­naa

Täy­te:

noin 250 g vuo­hen­juus­toa isos­ta pöt­kös­tä (esim. Chèvre Rib­lai­re)

3 vii­ku­naa

1–2 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

noin 1 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

muu­ta­ma ok­sa tim­ja­mia

Voi­te­luun:

1 muna

1. Kau­li su­la­nut tai­ki­na noin 1/2 cm pak­suk­si le­vyk­si. Ota pyö­re­äl­lä muo­til­la (esim. kul­ho, jon­ka hal­kai­si­ja on noin 16 cm) tai­ki­nas­ta ym­py­röi­tä.

2. Mu­rus­te­le tai vii­pa­loi juus­to. Loh­ko vii­ku­nat kuu­teen osaan. Nos­ta ne tai­ki­na­pyö­ry­löil­le. Ry­py­tä reu­nat koh­ti kes­kus­taa si­ten, et­tä täy­te jää nä­ky­viin.

3. Va­lu­ta täyt­teel­le hu­na­jaa, ri­pot­te­le mus­ta­pip­pu­ria ja tim­ja­mia. Voi­te­le reu­nat mu­nal­la.

4. Pais­ta pii­ra­koi­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on kyp­sää.

Vink­ki! Voit te­räs­tää pii­ra­koi­den ma­kua ri­pauk­sel­la jau­het­tua chi­liä.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + pais­ta­mi­seen 20 min