(10 kpl)
1 1/2 dl vettä
noin 4 dl vehnäjauhoja
3/4-1 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
Tulinen tomaattikastike:
400 g paseerattua tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
ripaus sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
Kasvistäyte:
1 pieni kesäkurpitsa
2 punasipulia
2 paprikaa
1-2 rkl öljyä
1 ruukku basilikaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
Lisäksi:
1 pallo (200 g) mozzarellajuustoa
1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva puoleen jauhoista ja lisää veteen. Lisää suola ja loput jauhot vähitellen. Alusta taikina hyvin ja anna kohota.
2. Valmista tomaattikastike. Halkaise chilipaprika pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna se. Hienonna myös valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli ja chilipaprika ja kääntele hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja muut mausteet. Kiehauta kastike, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia.
3. Valmista täyte. Pese ja pilko kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli ohuiksi lohkoiksi. Pese paprikat, poista siemenkodat ja kannat ja paloittele paprikat. Kuumenna öljy pannulla, lisää kasvikset ja freesaa niitä pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen. Lisää hienonnettu basilika. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
4. Kauli kohonneesta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä pyöreitä pizzapohjia.
5. Levitä kullekin pizzalle tomaattikastiketta ja täytettä. Kuutioi mozzarellajuusto ja laita muutama kuutio jokaiselle pizzalle.
6. Paista kasvispizzoja uunissa 250 asteessa 10-12 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2