Artikkeli

Pienet tuliset kasvispizzat

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva puoleen jauhoista ja lisää veteen. Lisää suola ja loput jauhot vähitellen...

(10 kpl)

1 1/2 dl vet­tä

noin 4 dl veh­nä­jau­ho­ja

3/4-1 tl suo­laa

2 tl kui­va­hii­vaa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Tu­li­nen to­maat­ti­kas­ti­ke:

400 g pa­see­rat­tua to­maat­tia

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2-3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

ri­paus so­ke­ria

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Kas­vis­täy­te:

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

2 pu­na­si­pu­lia

2 pap­ri­kaa

1-2 rkl öl­jyä

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

Li­säk­si:

1 pal­lo (200 g) moz­za­rel­la­juus­toa

1. Läm­mi­tä vesi hie­man kä­den­läm­pöis­tä kuu­mem­mak­si (42 as­tet­ta). Se­koi­ta kui­va­hii­va puo­leen jau­hois­ta ja li­sää ve­teen. Li­sää suo­la ja lo­put jau­hot vä­hi­tel­len. Alus­ta tai­ki­na hy­vin ja an­na ko­ho­ta.

2. Val­mis­ta to­maat­ti­kas­ti­ke. Hal­kai­se chi­li­pap­ri­ka pi­tuus­suun­nas­sa, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na se. Hie­non­na myös val­ko­si­pu­lin kyn­net. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja li­sää val­ko­si­pu­li ja chi­li­pap­ri­ka ja kään­te­le het­ki. Li­sää pa­see­rat­tu to­maat­ti ja muut maus­teet. Kie­hau­ta kas­ti­ke, vä­hen­nä läm­pöä ja an­na kie­hua hil­jal­leen noin 30 mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta täy­te. Pese ja pil­ko ke­sä­kur­pit­sa. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­si­pu­li ohuik­si loh­koik­si. Pese pap­ri­kat, pois­ta sie­men­ko­dat ja kan­nat ja pa­loit­te­le pap­ri­kat. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la, li­sää kas­vik­set ja free­saa nii­tä pan­nul­la muu­ta­man mi­nuu­tin ajan vä­lil­lä kään­nel­len. Li­sää hie­non­net­tu ba­si­li­ka. Maus­ta rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la ja suo­lal­la.

4. Kau­li ko­hon­nees­ta tai­ki­nas­ta pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pie­niä pyö­rei­tä piz­za­poh­jia.

5. Le­vi­tä kul­le­kin piz­zal­le to­maat­ti­kas­ti­ket­ta ja täy­tet­tä. Kuu­ti­oi moz­za­rel­la­juus­to ja lai­ta muu­ta­ma kuu­tio jo­kai­sel­le piz­zal­le.

6. Pais­ta kas­vis­piz­zo­ja uu­nis­sa 250 as­tees­sa 10-12 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ