Koti ja keittiö 12/2009
12 kpl
1 pkt (500 g / 5 levyä)
voitaikinalevyjä
Täyte:
2 rasiaa (à 250 g) herkkusieniä
2–3 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
4 rkl voita
3 rkl ruokokidesokeria
1 dl balsamiviinietikkaa
ripaus merisuolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
1 pkt (150 g) pehmeää
vuohenjuustoa
1/2 dl maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa
Koristeluun:
lehtipersiljaa
1. Levitä taikinalevyt sulamaan.
2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi pannulla. Laita sienet ja sipulit pannulle ja kääntele hetki. Lisää sokeri, balsamiviinietikka, suola ja mustapippuri. Paista käännellen, kunnes seos karamellisoituu. Jaa sieniseos muffinipellin voideltuihin syvennyksiin tai pieniin alumiinivuokiin.
3. Ota voitaikinalevyistä juomalasin avulla noin 8 cm:n pyörylöitä. Paina ne sieniseoksen päälle.
4. Pistele pohjat haarukalla. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa piiraat.
5. Notkista vuohenjuusto jogurtilla tai ranskankermalla. Laita nokare vuohenjuustomoussea piiraiden päälle ja koristele lehtipersiljalla.
Aika: noin 45 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2