MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 9/2014
4–6 kpl
1 pkt ruisperunataikinaa (400 g) tai ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
1 kg perkaamattomia silakoita tai noin 500 g silakkafileitä
400 g possun kylkiviipaleita
suolaa ja mustapippuria
tilliä
1 dl ruohosipulia tai sipulinvarsia silputtuna
Tarjoiluun: voita
1. Ota pakastetaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Perkaa ja fileoi kokonaiset silakat. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Laita tilliä sekä ruohosipulia tai sipulinvarsia. Käännä fileet takaisin kalan muotoon.
3. Jaa taikina 4–6 osaan ja kaaviloi tai painele taikinapalat käsin pyörylöiksi (halkaisija noin 15 cm).
4. Levitä jokaiselle pyörylälle ensin lihaa ja sitten silakoita. Nosta ja nipistä reunat täytteen päälle karjalanpiirakan tapaan.
5. Laita piirakat pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kukkosten pinta ja pohja on saanut hiukan väriä.
6. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2