Koti ja Keittiö 10/06
noin 30 kpl
5 dl vettä
2 rkl tummaa siirappia
8 dl valmista ruisleipäainesta
3 rkl auringonkukansiemeniä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäleseitä
2 rkl pellavansiemeniä
Pinnalle:
valmista siemensekoitusta
(kurpitsan-, auringonkukan-, pinjan- ja meloninsiemeniä)
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi, noin 42-asteiseksi. Vatkaa siirappi ja puolet (4 dl) ruisleipäaineksesta veteen. Lisää auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet, vehnäleseet ja pellavansiemenet.
2. Lisää loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota noin tunnin ajan.
3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen, noin 2–3 cm paksu levy. Ota levystä muotilla tai pienellä juomalasilla (halkaisija 5–6 cm) pyörylöitä ja nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.
4. Voitele ruisnapit vedellä ja ripottele päälle siemenseosta. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20–25 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2