Artikkeli

Pienet porkka­na­so­se­leivät

Pienet porkkasoseleivät ovat makoisia välipaloja.

4 an­nos­ta

300 g pork­ka­noi­ta

1 pie­ni si­pu­li

suo­laa

2 rkl hie­non­net­tu­ja ruo­ka­yrt­te­jä,

esim. per­sil­jaa, ra­kuu­naa, tim­ja­mia

2 tlk si­nap­pia

1 ci­a­bat­ta-lei­pä

olii­vi­öl­jyä

1. Pese pork­ka­nat ja leik­kaa ne pie­nik­si pa­loik­si. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa loh­koik­si.

2. Kyp­sen­nä pork­ka­nat ja si­pu­lit suo­la­tus­sa ve­des­sä. Kaa­da vesi pois ja kaa­da vi­han­nek­set kul­hoon, sur­vo ne ke­vy­es­ti haa­ru­kal­la kar­ke­ak­si muu­sik­si. Li­sää hiu­kan hie­non­net­tu­ja ruo­ka­yrt­te­jä ja si­nap­pia ja maus­ta suo­lal­la.

3. Läm­mi­tä uu­ni 200-as­tei­sek­si, leik­kaa lei­pä vii­pa­leik­si, ri­pot­te­le lei­pien pin­nal­le yrt­te­jä ja öl­jyä.

4. Pais­ta uu­nis­sa 5–8 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat ra­pei­ta. Tar­joi­le pork­ka­na­so­seen kans­sa vä­li­pa­la­na.