Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Pienet pinjan­sie­men­to­maat­ti­pit­saset

(noin 60 kpl)

6 dl veh­nä­jau­hoa

1/4 pkt tuo­re­hii­vaa

1/2 tl suo­laa

2 dl vet­tä

1 rkl öl­jyä

Pääl­le:

1 dl val­mis­ta au­rin­ko­kui­vat­tu­to­maat­ti­kas­ti­ket­ta (Heinz)

1/2 dl to­maat­ti­murs­kaa

150 g voi­ma­kas­ta juus­toa esim. Ta­leg­gio-juus­toa

1 dl ru­si­noi­ta

1/2 dl pin­jan­sie­me­niä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la ja öl­jy. Li­sää jau­hot ja alus­ta ta­sai­sek­si ja kim­moi­sak­si tai­ki­nak­si.

2. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si ja ota sii­tä esim. juo­ma­la­sil­la pyö­rei­tä pa­lo­ja.

3. Pane pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja ko­ho­ta pei­tet­ty­nä 15 mi­nuut­tia.

4. Yh­dis­tä val­mis to­maat­ti­kas­ti­ke ja -murs­ka ja le­vi­tä se­os­ta va­jaa tee­lu­sik­ka pit­sa­pa­lo­jen pin­nal­le.

5. Leik­kaa juus­ton kuo­ri pois ja vii­pa­loi juus­to.

6. Pane kul­le­kin pit­sa­poh­jal­le juus­to­sii­vu.

7. Pais­ta uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la 250 as­tees­sa 10 mi­nuut­tia, li­sää pin­jan­sie­me­net ja ru­si­nat ja pais­ta vie­lä het­ki, kun­nes poh­ja on kyp­sää ja sie­me­net ovat saa­neet kau­niin rus­ke­an vä­rin.

8. An­na jääh­tyä. Pak­kaa pa­kas­tus­ra­si­oi­hin ja pane pa­kas­ti­meen.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ