Koti ja Keittiö 12/06
4 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 dl öljyä
1 1/2 dl haaleaa vettä
Täyte:
400 g tuoretta pinaattia
1 iso tomaatti
1 keltasipuli
1 sitruunan mehu
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
Paistamiseen:
1 l ruokaöljyä
1. Yhdistä taikinan ainekset kulhoon ja vaivaa seos tasaiseksi. Jaa se kahteen osaan ja muotoile palat palloiksi. Nosta sivuun, peitä kelmulla ja anna levätä puolisen tuntia.
2. Valmista pinaattitäyte. Poista pinaatista kovat lehtiruodit ja keitä niitä pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Kumoa lehdet siivilään ja puristele jäähtyneistä pinaateista pois ylimääräinen vesi. Hienonna pinaatti.
3. Leikkaa tomaatti ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
4. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään.
5. Kauli taikina ohueksi levyksi. Irrota taikinasta kookkaan juomalasin avulla pyöreitä paloja tai leikkaa taikina pieniksi neliöiksi. Pane kullekin taikinapalalle noin ruokalusikallinen pinaattitäytettä ja taita taikina kaksinkerroin täytteen yli.
6. Painele ulkoreunat yhteen esim. haarukalla.
7. Kuumenna öljy kuumaksi kookkaassa kattilassa ja uppopaista piirakat kullankeltaisiksi molemmin puolin. Nosta kypsät piirakat reikäkauhalla valumaan talouspaperille ja tarjoa jäähtyneinä alkuruokana aterialla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2