Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Pienet pinaattipiiraat

4 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

1/2 dl öl­jyä

1 1/2 dl haa­le­aa vet­tä

Täy­te:

400 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1 iso to­maat­ti

1 kel­ta­si­pu­li

1 sit­ruu­nan mehu

1/2 tl jau­het­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/2 tl suo­laa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

Pais­ta­mi­seen:

1 l ruo­ka­öl­jyä

1. Yh­dis­tä tai­ki­nan ai­nek­set kul­hoon ja vai­vaa seos ta­sai­sek­si. Jaa se kah­teen osaan ja muo­toi­le pa­lat pal­loik­si. Nos­ta si­vuun, pei­tä kel­mul­la ja an­na le­vä­tä puo­li­sen tun­tia.

2. Val­mis­ta pi­naat­ti­täy­te. Pois­ta pi­naa­tis­ta ko­vat leh­ti­ruo­dit ja kei­tä nii­tä pari mi­nuut­tia kie­hu­vas­sa ve­des­sä. Ku­moa leh­det sii­vi­lään ja pu­ris­te­le jääh­ty­neis­tä pi­naa­teis­ta pois yli­mää­räi­nen vesi. Hie­non­na pi­naat­ti.

3. Leik­kaa to­maat­ti ja si­pu­li pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

4. Yh­dis­tä kaik­ki täyt­teen ai­neet kes­ke­nään.

5. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si. Ir­ro­ta tai­ki­nas­ta kook­kaan juo­ma­la­sin avul­la pyö­rei­tä pa­lo­ja tai leik­kaa tai­ki­na pie­nik­si ne­li­öik­si. Pane kul­le­kin tai­ki­na­pa­lal­le noin ruo­ka­lu­si­kal­li­nen pi­naat­ti­täy­tet­tä ja tai­ta tai­ki­na kak­sin­ker­roin täyt­teen yli.

6. Pai­ne­le ul­ko­reu­nat yh­teen esim. haa­ru­kal­la.

7. Kuu­men­na öl­jy kuu­mak­si kook­kaas­sa kat­ti­las­sa ja up­po­pais­ta pii­ra­kat kul­lan­kel­tai­sik­si mo­lem­min puo­lin. Nos­ta kyp­sät pii­ra­kat rei­kä­kau­hal­la va­lu­maan ta­lous­pa­pe­ril­le ja tar­joa jääh­ty­nei­nä al­ku­ruo­ka­na ate­ri­al­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ