Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Pienet parsa-juustopiiraat

Nypi jauhot juusto­raas­teeseen ja voihin. Lisää vesi ja sekoita. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia...

Poh­jat:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl hie­nok­si raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

125 g kyl­mää voi­ta

2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

noin 300 g vih­re­ää par­saa

100 g voi­ma­kas­ta juus­to­raas­tet­ta (esim. pu­na­lei­ma­em­men­tal)

50 g par­me­saa­ni­juus­toa raas­tee­na

3 mu­naa

2 dl ruo­ka­ker­maa

1 dl mai­toa

noin 1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

2 rkl hie­non­net­tua per­sil­jaa

Ko­ris­te­luun:

tuo­ret­ta tim­ja­mia

1. Nypi jau­hot juus­to­raas­tee­seen ja voi­hin. Li­sää vesi ja se­koi­ta. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja an­na ve­täy­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään puo­li tun­tia.

2. Kuo­ri ja kie­hau­ta par­sat suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Pa­loit­te­le par­sat. Se­koi­ta juus­to­raas­teet kes­ke­nään. Se­koi­ta mu­nat, ker­ma, mai­to, maus­teet ja yr­tit.

3. Jaa tai­ki­na 12 osaan. Pai­ne­le pa­lat muf­fi­ni­pel­lin tai -vuo­kien sy­ven­nyk­siin, poh­jal­le ja reu­noil­le. Pai­ne­le haa­ru­kal­la rei­kiä poh­jiin.

4. Lai­ta sy­ven­nyk­siin en­sin par­saa, sit­ten juus­to­raas­te­se­os­ta. Jätä 12 par­san ku­kin­toa ko­ris­te­luun. Kaa­da pääl­le mu­na­mai­toa ja ko­ris­te­le par­sa­ku­kin­nol­la.

5. Pais­ta 225 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia. An­na ve­täy­tyä het­ki. Ko­ris­te­le tim­ja­mil­la.