Koti ja Keittiö 11/06
(noin 35–40 pientä näkkileipää)
1 pss kuivahiivaa
3 1/2 dl vettä
1 dl vehnäleseitä
1 dl ruisleseitä
1 rkl pellavansiemeniä
1/2 dl grahamjauhoja
3 tl suolaa
1 rkl kuminaa
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Leipomiseen:
1–2 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
kuminaa
1. Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää leseet, pellavansiemenet, grahamjauhot, suola ja kumina ja sekoita tasaiseksi. Lisää ruisjauhot ja alusta taikinaan vehnäjauhot erissä. Anna kohota noin 30 minuuttia.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat taikinapalat vehnäjauhoja apuna käyttäen hyvin ohuiksi, noin 2–3 mm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinalevyt suorakaiteen muotoisiksi näkkileiviksi (noin 5 x 10 cm) ja siirrä näkkärit pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 10 minuuttia.
3. Pistele näkkileivät, voitele vedellä ja ripottele päälle kuminaa. Paista uunissa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista ylimääräiset jauhot pullasudilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2