Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Pienet kurpitsapiiraat

Valmista taikina. Yhdistä munat ja sokeri. Lisää kerma, sula rasva ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Voit myös käyttää sulatettua pakastetaikinaa...

(6–8:lle)

2 mu­naa

1 dl so­ke­ria

1 dl ker­maa

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia su­la­tet­tu­na

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

TAI

1 pkt (400 g)

pa­kas­te­mu­ro­tai­ki­naa

Täy­te:

4 dl raas­tet­tua kur­pit­saa

2 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

1 tl in­ki­vää­riä

1/2 tl nei­lik­kaa

ri­paus mus­kot­tia

2 mu­naa

1 dl so­ke­ria

1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1. Val­mis­ta tai­ki­na. Yh­dis­tä mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää ker­ma, sula ras­va ja kes­ke­nään se­koi­te­tut jau­hot ja lei­vin­jau­he. Se­koi­ta ta­sai­sek­si, mut­ta älä vai­vaa. Voit myös käyt­tää su­la­tet­tua pa­kas­te­tai­ki­naa.

2. Ha­lu­tes­sa­si sääs­tä osa tai­ki­nas­ta pin­nan ko­ris­te­luun. Kau­li tai­ki­na­pa­lat ohuik­si ja leik­kaa sii­tä esim. leh­den muo­toi­sia pa­lo­ja. Pais­ta pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­la uu­ni­pel­lil­lä 200 as­tees­sa kyp­sik­si.

3. Le­vi­tä tai­ki­na voi­del­tui­hin pie­niin tai yh­den ison pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja si­vuil­le.

4. Kuul­lo­ta kur­pit­sa­raas­te pan­nul­la vois­sa tai mar­ga­rii­nis­sa.

5. Yh­dis­tä jääh­ty­nee­seen kur­pit­sa­raas­tee­seen rans­kan­ker­ma, va­nil­ja­so­ke­ri ja maus­teet.

6. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­rit ja li­sää kur­pit­sa-rans­kan­ker­ma­se­os.

7. Ku­moa täy­te tai­ki­na­poh­jil­le ja pais­ta pie­niä pii­rai­ta kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 15 ja isoa 40– 45 mi­nuut­tia, tai kun­nes täy­te on täy­sin hyy­ty­nyt.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ