Koti ja keittiö 3/2010
400 g silakkafileitä
noin 1 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
8–10 perunaa (noin 1 kg)
1 sipuli
1 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
noin 1/2 dl pieniä kapriksia
Vuoan voiteluun:
margariinia tai voita
Munamaito:
1 muna
2 dl maitoa
2 dl juoksevaa ranskankermaa
noin 1 tl dijoninsinappia
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1. Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Lado silakkafileet ja perunat voideltuihin, pieniin annosvuokiin kerroksittain. Ripottele väliin hienonnettua sipulia, yrttejä ja kapriksia.
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokiin.
4. Paista silakkalaatikoita uunissa 175–200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja perunat pehmeitä.
Vinkki! Voit valmistaa myös yhden ison laatikon. Paista laatikkoa reilu tunti.
Aika: noin 30 min + kypsennysaika 40 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2