Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2010

Pienet kapris-silakkalaatikot

Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli...

400 g si­lak­ka­fi­lei­tä

noin 1 tl suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

8–10 pe­ru­naa (noin 1 kg)

1 si­pu­li

1 dl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 dl tuo­ret­ta til­liä hie­non­net­tu­na

noin 1/2 dl pie­niä kap­rik­sia

Vuo­an voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Mu­na­mai­to:

1 muna

2 dl mai­toa

2 dl juok­se­vaa rans­kan­ker­maa

noin 1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

1/2 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria

1. Maus­ta si­lak­ka­fi­leet suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Kuo­ri ja vii­pa­loi pe­ru­nat. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li.

2. Lado si­lak­ka­fi­leet ja pe­ru­nat voi­del­tui­hin, pie­niin an­nos­vuo­kiin ker­rok­sit­tain. Ri­pot­te­le vä­liin hie­non­net­tua si­pu­lia, yrt­te­jä ja kap­rik­sia.

3. Se­koi­ta mu­na­mai­don ai­nek­set kes­ke­nään ja kaa­da vuo­kiin.

4. Pais­ta si­lak­ka­laa­ti­koi­ta uu­nis­sa 175–200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia, kun­nes mu­na­mai­to on hyy­ty­nyt ja pe­ru­nat peh­mei­tä.

Vink­ki! Voit val­mis­taa myös yh­den ison laa­ti­kon. Pais­ta laa­tik­koa rei­lu tun­ti.

Ai­ka: noin 30 min + kyp­sen­ny­sai­ka 40 min