Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
noin 16 kpl
5 dl valmista juuressosetta (esim. Pirkka) tai perunamuusia
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl kaurahiutaleitanoin
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tarjoiluun:
voita
Paperin voiteluun:
rypsiöljyä
● Voitele leivinpaperi öljyllä.
● Lisää haaleaan tai kylmään muusiin suola ja munat.
● Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Juuressoseen kanssa jauhoja tarvitaan hieman enemmän. Nosta taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille noin 16 rieskaa. Painele jauhotetuin käsin hieman litteämmiksi. Pistele haarukalla.
● Paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Rieskat maistuvat parhaimmilta vastapaistettuina voin kanssa.
Katso myös nämä reseptit:
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ