Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Pienet juuresrieskat

Rakastatko perunarieskoja? Pidät taatusti myös näistä litteistä leivistä, jotka syntyvät nopeasti juuressoseesta. Tarjoa ne vasta­pais­tet­tuina voin kanssa.

noin 16 kpl

5 dl val­mis­ta juu­res­so­set­ta (esim. Pirk­ka) tai pe­ru­na­muu­sia

1 tl suo­laa

2 mu­naa

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta­noin

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Tar­joi­luun:

voi­ta

Pa­pe­rin voi­te­luun:

ryp­si­öl­jyä

● Voi­te­le lei­vin­pa­pe­ri öl­jyl­lä.

● Li­sää haa­le­aan tai kyl­mään muu­siin suo­la ja mu­nat.

● Se­koi­ta muu­siin kau­ra­hiu­ta­leet ja jau­hot. Juu­res­so­seen kans­sa jau­ho­ja tar­vi­taan hie­man enem­män. Nos­ta tai­ki­nas­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le noin 16 ries­kaa. Pai­ne­le jau­ho­te­tuin kä­sin hie­man lit­te­äm­mik­si. Pis­te­le haa­ru­kal­la.

● Pais­ta 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la noin 15 mi­nuut­tia. Ries­kat mais­tu­vat par­haim­mil­ta vas­ta­pais­tet­tui­na voin kans­sa.

Kat­so myös nämä re­sep­tit:

Ba­taat­ti­ries­kat

Ries­ka­ta­pak­set

Ros­ma­rii­ni-pe­ru­na­ries­kat