Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01-02/06

Pienet appel­sii­ni­piiraat

Appelsiinin mehu ja kauniin oranssi kuori maustavat herkulliset jälki­ruo­ka­piiraat.

(6–8 kpl)

Poh­ja:

4 dl jau­ho­ja

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

150 g voi­ta

1 muna

noin 2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

4 mu­naa

2 dl so­ke­ria

2 ap­pel­sii­nia

1 sit­ruu­na

2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

Ko­ris­te­luun:

puo­li­kas ap­pel­sii­ni

1. Yh­dis­tä jau­hot ja va­nil­ja­so­ke­ri. Nypi voi se­kaan. Li­sää muna ja vet­tä niin, et­tä tai­ki­na kiin­tey­tyy. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja lai­ta jää­kaap­piin noin puo­lek­si tun­nik­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tui­hin tar­te­let­ti­vuo­kiin (hal­kai­si­ja 10 cm) ja pis­te­le haa­ru­kal­la. Vuo­raa vuo­at lei­vin­pa­pe­ril­la ja täy­tä kui­vil­la her­neil­lä tai rii­sil­lä ja esi­pais­ta poh­jia 200 as­tees­sa noin 10 min.

3. Val­mis­ta täy­te. Mit­taa mu­nat ja so­ke­ri kat­ti­laan. Raas­ta ap­pel­sii­nin- ja sit­ruu­nan­kuo­ret ja pu­ris­ta me­hut kat­ti­laan. Mit­taa se­kaan myös mais­si­tärk­ke­lys. Kuu­men­na se­os­ta koko ajan häm­men­tä­en, kun­nes se sa­ke­nee. Nos­ta kiis­se­li jääh­ty­mään.

4. Lu­si­koi täy­tet­tä esi­pais­tet­tuil­le poh­jil­le. Vii­pa­loi ap­pel­sii­ni ja leik­kaa vii­pa­leet nel­jään osaan. Jaa 2–3 ap­pel­sii­ni­kol­mi­o­ta ku­hun­kin vuo­kaan täyt­teen pääl­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 15-20 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit lei­poa myös ison pii­ra­kan. Pais­ta sil­loin noin 30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ