Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 11/2015     

Pico de Gallo

Pico de Gallo on korianterilla ja chilillä maustettu tomaattisalsa.

4–6 an­nos­ta

4–5 kyp­sää to­maat­tia

1 tuo­re vih­reä chili tai ja­la­pe­no

1 si­pu­li ½ gra­naat­ti­o­me­naa

½–1 ruuk­kua tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

1 li­men mehu

½ tl suo­laa

1. Hal­kai­se to­maa­tit, pois­ta kan­nat ja kuu­ti­oi to­maa­tit. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja kan­ta ja hie­non­na chili. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li.

2. Ir­ro­ta sie­me­net gra­naat­ti­o­me­nan puo­lik­kaas­ta lu­si­kan avul­la.

3. Se­koi­ta kaik­ki sal­san ai­nek­set kes­ke­nään ja an­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.