MARI HARJULA KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2015
4 annosta
1 ½ l vettä
5 rkl kana- tai kasvisfondia
3 tähtianista
4 neilikkaa
2 kanelitankoa
5–6 kokonaista mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
3 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria
3 cm inkivääriä
1–2 porkkanaa
250 g tofua tai kypsää broilerinfileetä
1 chili
1 pieni punasipuli
2 kevätsipulinvartta
200 g riisinuudeleita
noin 1 dl ituja
Tarjoiluun:
noin ½ dl tuoretta korianteria
noin ½ dl minttua
1 lime
1. Mittaa kattilaan vesi, fondi, tähtianikset, neilikat, kanelitangot, mustapippurit, soija- ja kalakastike sekä sokeri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
2. Kuori ja paloittele inkivääri ja porkkanat. Lisää kasvikset liemeen ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
3. Kuutioi tofu tai broilerit. Halkaise chili, poista halutessasi siemenet, jos et halua keitosta kovin tulista, ja viipaloi chili. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Viipaloi kevätsipulit.
4. Lisää nuudelit liemeen ja kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi. Lisää tofu- tai broileripalat, chilit, sipulisuikaleet ja kevätsipulit sekä idut. Keitä vielä hetki, kunnes nuudelit kypsyvät. Lisää tarvittaessa nestettä.
5. Ripottele valmiin keiton päälle tuoretta korianteria ja minttua ja tarjoile limen lohkojen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2