Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Pestotäytteinen perunaleipä

Soseuta keitetyt perunat. Liuota hiiva hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. Lisää suola ja perunasose...

100 g kei­tet­ty­jä pe­ru­noi­ta

3/4 dl olii­vi­öl­jyä

8 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

3 dl vet­tä

1 pss kui­va­hii­vaa

Täy­te:

1 dl pes­toa

1 pss (70 g) pin­jan­sie­me­niä

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1. So­seu­ta kei­te­tyt pe­ru­nat.

2. Liu­o­ta hii­va hie­man kä­den­läm­pöis­tä kuu­mem­paan ve­teen. Li­sää suo­la ja pe­ru­na­so­se. Alus­ta jau­hot tai­ki­naan vä­hi­tel­len. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa öl­jy. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta noin 20 mi­nuut­tia.

3. Kau­li tai­ki­na le­vyk­si. Le­vi­tä pääl­le pes­toa, pin­jan­sie­me­niä ja tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na. Tai­ta tai­ki­na kol­meen osaan pääl­lek­käin ja pais­ta lei­pää uu­nis­sa 175 as­tees­sa 20–30 mi­nuut­tia.