Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Peruna-vuohen­juus­to­muf­finit

Sekoita maito, muna, suola ja ruohosipuli keskenään. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää kuivat aineet maitoseokseen...

(10–12 kpl)

2 1/2 dl mai­toa

1 muna

1 tl suo­laa

1 dl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Li­säk­si:

5–6 var­hais­pe­ru­naa kei­tet­ty­nä

200 g vuo­hen­juus­toa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

1. Se­koi­ta mai­to, muna, suo­la ja ruo­ho­si­pu­li kes­ke­nään. Se­koi­ta lei­vin­jau­he veh­nä­jau­hoi­hin ja li­sää kui­vat ai­neet mai­to­se­ok­seen. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si ja jaa muf­fi­ni­vuo­kiin.

2. Pa­loit­te­le kei­te­tyt pe­ru­nat ja vuo­hen­juus­to. Pai­na kes­kel­le muf­fi­nia pala pe­ru­naa ja muu­ta­ma pala vuo­hen­juus­toa.

3. Voi­te­le muf­fi­nit öl­jyl­lä ja ri­pot­te­le pin­nal­le tim­ja­mia. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 25–30 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ