200 g perunoita, jauhoista lajiketta
200 g tummaa suklaata
2 1/2 dl sokeria
200 g voita
4 keltuaista
4 rkl punssia
60 g mantelijauhetta
5 dl jauhoja
1–2 tl kanelia
1/2 dl maitoa
4 valkuaista
1. Kuori, kuutioi ja keitä perunat kypsiksi ja survo ne.
2. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken.
3. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa, punssi, perunasurvos, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita tasaiseksi.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes kakku on kypsä.
6. Tarjoa suklaakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ