Artikkeli

Peruna-suklaakakku

Kuohkean ja täyteläisen peruna-suklaakakun mausteena on kanelia ja punssia.

200 g pe­ru­noi­ta, jau­hois­ta la­ji­ket­ta

200 g tum­maa suk­laa­ta

2 1/2 dl so­ke­ria

200 g voi­ta

4 kel­tu­ais­ta

4 rkl puns­sia

60 g man­te­li­jau­het­ta

5 dl jau­ho­ja

1–2 tl ka­ne­lia

1/2 dl mai­toa

4 val­ku­ais­ta

1. Kuo­ri, kuu­ti­oi ja kei­tä pe­ru­nat kyp­sik­si ja sur­vo ne.

2. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa ja an­na jääh­tyä het­ken.

3. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Li­sää kel­tu­ai­set jouk­koon yk­si­tel­len. Se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu suk­laa, puns­si, pe­ru­na­sur­vos, kes­ke­nään se­koi­te­tut kui­vat ai­neet ja mai­to. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja li­sää va­ro­vas­ti kään­nel­len tai­ki­naan.

5. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan ja kyp­sen­nä 175 as­tees­sa noin tun­nin ajan, kun­nes kak­ku on kyp­sä.

6. Tar­joa suk­laa­kas­tik­keen, ker­ma­vaah­don tai va­nil­ja­jää­te­lön kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ