Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Peruna-prosciut­to­pii­rakka

Anna jäähtyä ja tarjoa raikkaan salaatin seurana.

(8:lle)

1/2 dl pe­ru­na­so­se­jau­het­ta

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

125 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1dl vet­tä

Täy­te:

3-4 (300 g) kiin­te­ää, kei­tet­tyä pe­ru­naa

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

80 g il­ma­kui­vat­tua kink­kua ohui­na sii­vui­na

1 1/2 dl rans­kan­ker­maa tai

sme­ta­naa

3/4 dl au­rin­ko­kui­vat­tu to­maat­ti -kas­ti­ket­ta (Heinz)

2 ka­nan­mu­naa

1 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

1. Nypi kui­vat ai­neet ja kuu­ti­oi­tu ras­va. Li­sää vesi. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le, pis­te­le poh­jaan haa­ru­kal­la rei­kiä ja pane vii­le­ään puo­lek­si tun­nik­si.

3. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta täy­te. Kuo­ri ja kuu­ti­oi kei­te­tyt pe­ru­nat ja silp­pua kuo­ri­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

5. Leik­kaa kink­ku­sii­vut ohuik­si vii­pa­leik­si ja pais­ta vii­pa­leet mo­lem­min puo­lin pan­nul­la. Nos­ta si­vuun.

6. Kuul­lo­ta val­ko­si­pu­li­silp­pu öl­jys­sä. Li­sää pe­ru­na­pa­lat ja pais­ta edel­leen kään­nel­len, kun­nes pe­ru­nat ovat saa­neet kau­niin kul­lan­rus­ke­an vä­rin. Maus­ta pe­ru­nat suo­lal­la, li­sää se­kaan kink­ku­vii­pa­leet ja ku­moa seos pii­rak­ka­poh­jal­le.

7. Yh­dis­tä kes­ke­nään rans­kan­ker­ma tai sme­ta­na, to­maat­ti­kas­ti­ke, ka­nan­mu­nat ja maus­teet. Le­vi­tä seos täyt­teen pääl­le.

8. Pais­ta pii­ras­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa 20–25 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja pin­ta on saa­nut kau­niin kul­lan­rus­ke­an vä­rin.

9. An­na jääh­tyä ja tar­joa raik­kaan sa­laa­tin seu­ra­na.