Koti ja Keittiö 01/07
(8:lle)
1/2 dl perunasosejauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
125 g margariinia tai voita
1dl vettä
Täyte:
3-4 (300 g) kiinteää, keitettyä perunaa
4 valkosipulinkynttä
80 g ilmakuivattua kinkkua ohuina siivuina
1 1/2 dl ranskankermaa tai
smetanaa
3/4 dl aurinkokuivattu tomaatti -kastiketta (Heinz)
2 kananmunaa
1 tl rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
1. Nypi kuivat aineet ja kuutioitu rasva. Lisää vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan haarukalla reikiä ja pane viileään puoleksi tunniksi.
3. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Valmista täyte. Kuori ja kuutioi keitetyt perunat ja silppua kuoritut valkosipulinkynnet.
5. Leikkaa kinkkusiivut ohuiksi viipaleiksi ja paista viipaleet molemmin puolin pannulla. Nosta sivuun.
6. Kuullota valkosipulisilppu öljyssä. Lisää perunapalat ja paista edelleen käännellen, kunnes perunat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Mausta perunat suolalla, lisää sekaan kinkkuviipaleet ja kumoa seos piirakkapohjalle.
7. Yhdistä keskenään ranskankerma tai smetana, tomaattikastike, kananmunat ja mausteet. Levitä seos täytteen päälle.
8. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
9. Anna jäähtyä ja tarjoa raikkaan salaatin seurana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2