Koti ja keittiö 10/2011 KATRI SCHRÖDER KUVAT ARTO VUOHELAINEN
noin 10 annosta
6–7 arkkia filotaikinaa
noin 50 g sulatettua voita
Täyte:
400 g jauhoista perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
75–100 g pinaattia
2 oksaa tuoretta timjamia
ripaus suolaa ja rouhittua
mustapippuria
200 g fetajuustoa
½ dl korppujauhoja
Voiteluun:
50 g sulatettua voita
1. Anna filotaikinalevyjen sulaa täysin, puolisulanutta rullaa avatessa levyt murtuvat. Valmista täyte sulamisen aikana.
2. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja kuutioi pieniksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä.
4. Lisää hieman lämpöä ja nosta pinaatit pannulle. Kääntele pinaatteja, kunnes ne pehmenevät.
5. Nosta pannu syrjään ja lisää pannulle perunakuutiot ja riivityt timjaminoksat.
6. Mausta seos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
7. Hienonna fetajuusto ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen.
8. Ota pakkauksesta esiin vain sen verran filolevyjä, kuin tarvitset ja pakkaa loput takaisin pakettiin.
9. Voitele jokainen filoarkki sulatetulla rasvalla ja aseta ne päällekkäin leivinpaperinarkin päälle. Ripottele korppujauhot tasaisesti filoarkkipinon päälle.
10. Levitä täysin jäähtynyt perunaseos filolevyn toiselle pitkälle reunalle. Kääri levy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen ja nosta paperin kanssa uunipellille saumakohta alaspäin.
11. Voitele pinta voisulalla ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kuori on rapea ja kauniin ruskea.
Vinkki: Taikina säilyy jääkaapissa noin viikon, joten voit käyttää kerralla siitä vain osan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2