Artikkeli

Perunaohukaiset ja rouskukaviaari

Liota sieniä väljässä vedessä 3 tuntia vettä välillä vaihtaen tai ryöppää sienet...

Pe­ru­na­o­hu­kai­set:

300 g jau­hoi­sia pe­ru­noi­ta

1 pie­ni si­pu­li

2 mu­naa

5 dl mai­toa

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Rous­ku­ka­vi­aa­ri:

3 dl suo­lat­tu­ja rous­ku­ja

1 pu­na­si­pu­li

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 to­maat­ti

1/2 dl ruo­ho­si­pu­li­silp­pua

1/2 dl sil­put­tua per­sil­jaa

150 g rans­kan­ker­maa

1/2 dl ke­vyt­ma­jo­nee­sia

2 tl vii­nie­tik­kaa tai sit­ruu­na­me­hua

1 tl so­ke­ria

1 tl Di­jon-si­nap­pia

mus­ta­pip­pu­ria, (suo­laa)

1. Li­o­ta sie­niä väl­jäs­sä ve­des­sä 3 tun­tia vet­tä vä­lil­lä vaih­ta­en tai ryöp­pää sie­net.

2. 0hu­kais­tai­ki­na. Kei­tä kuo­ri­tut ja pa­loi­tel­lut pe­ru­nat kyp­sik­si ja so­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la. Kuo­ri ja raas­ta si­pu­li. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki, li­sää puo­let mai­dos­ta, pe­ru­na­so­se, veh­nä­jau­hot ja maus­teet. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja li­sää lop­pu mai­to. An­na tai­ki­nan te­key­tyä tun­ti jää­kaa­pis­sa.

3. Sie­ni­ka­vi­aa­ri: Pu­ris­ta ja hie­non­na sie­net. Kuo­ri ja silp­pua pu­na­si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja hal­kai­se to­maat­ti, pois­ta kan­ta ja sie­me­net ja kuu­ti­oi to­maa­tin liha. Hie­non­na yr­tit. Yh­dis­tä ma­jo­nee­si rans­kan­ker­maan, li­sää muut ai­neet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa.

4. Pais­ta tai­ki­nas­ta ohu­kai­sia. Tar­joa rous­ku­ka­vi­aa­rin kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ