Perunaohukaiset:
300 g jauhoisia perunoita
1 pieni sipuli
2 munaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
Paistamiseen:
margariinia tai voita
Rouskukaviaari:
3 dl suolattuja rouskuja
1 punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
1/2 dl ruohosipulisilppua
1/2 dl silputtua persiljaa
150 g ranskankermaa
1/2 dl kevytmajoneesia
2 tl viinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl sokeria
1 tl Dijon-sinappia
mustapippuria, (suolaa)
1. Liota sieniä väljässä vedessä 3 tuntia vettä välillä vaihtaen tai ryöppää sienet.
2. 0hukaistaikina. Keitä kuoritut ja paloitellut perunat kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella. Kuori ja raasta sipuli. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää puolet maidosta, perunasose, vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää loppu maito. Anna taikinan tekeytyä tunti jääkaapissa.
3. Sienikaviaari: Purista ja hienonna sienet. Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja halkaise tomaatti, poista kanta ja siemenet ja kuutioi tomaatin liha. Hienonna yrtit. Yhdistä majoneesi ranskankermaan, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna maustua jääkaapissa.
4. Paista taikinasta ohukaisia. Tarjoa rouskukaviaarin kera.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2