Artikkeli

KU­VAT JES BUUS­MANN

Peruna-marsipaanikakut

Syksyn peruna-aarre sopii vaikka kakkuun

4 kpl

200 g kyl­miä, kei­tet­ty­jä pe­ru­noi­ta

150 g to­mu­so­ke­ria

300 g mar­si­paa­nia

3 kel­tu­ais­ta

3 val­ku­ais­ta

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

20 g suo­laa­mat­to­mia pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1 tl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

4 vuo­kaa, hal­kai­si­ja noin 8 cm

Kuor­ru­tus:

75 tum­maa suk­laa­ta

20 g voi­ta

(syö­tä­viä kuk­kia)

1. Hie­non­na kyl­mät pe­ru­nat haa­ru­kal­la. Se­koi­ta ne to­mu­so­ke­rin ja mar­si­paa­nin kans­sa. Li­sää mas­saan kel­tu­ai­set, veh­nä­jau­hot, pe­ru­na­jau­hot ja lei­vin­jau­he.

2. Rou­hi pis­taa­si­päh­ki­nät kar­ke­ak­si. Li­sää pis­taa­sit ja raas­tet­tu ap­pel­sii­nin­kuo­ri mas­saan.

3. Voi­te­le nel­jä pyö­re­ää, hal­kai­si­jal­taan noin 8 cm:n vuo­kaa. Jaa tai­ki­na vuo­kiin. Kyp­sen­nä lei­von­nai­sia 180-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia.

4. Kuor­ru­tus­ta var­ten su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa, mik­ros­sa tai pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa lie­del­lä. Li­sää voi ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Jaa kuor­ru­tus lei­vok­sil­le.

5. Tar­joa ker­ma­vaah­don tai rans­kan­ker­man kera.

Vink­ki: Pe­ru­nat te­ke­vät mar­si­paa­ni­ka­kut peh­meik­si ja me­huk­kaik­si.