KUVAT JES BUUSMANN
4 kpl
200 g kylmiä, keitettyjä perunoita
150 g tomusokeria
300 g marsipaania
3 keltuaista
3 valkuaista
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
20 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä
1 tl raastettua appelsiininkuorta
4 vuokaa, halkaisija noin 8 cm
Kuorrutus:
75 tummaa suklaata
20 g voita
(syötäviä kukkia)
1. Hienonna kylmät perunat haarukalla. Sekoita ne tomusokerin ja marsipaanin kanssa. Lisää massaan keltuaiset, vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.
2. Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi. Lisää pistaasit ja raastettu appelsiininkuori massaan.
3. Voitele neljä pyöreää, halkaisijaltaan noin 8 cm:n vuokaa. Jaa taikina vuokiin. Kypsennä leivonnaisia 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
4. Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa, mikrossa tai paksupohjaisessa kattilassa liedellä. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Jaa kuorrutus leivoksille.
5. Tarjoa kermavaahdon tai ranskankerman kera.
Vinkki: Perunat tekevät marsipaanikakut pehmeiksi ja mehukkaiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2