Koti ja keittiö 11/2010 Katri Schröder Kuva Arto Vuohelainen
noin 20 kpl
500 g puikulaperunoita
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 keltuaista
1/2 tl hienokiteistä merisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Paistamiseen:
voita
Lisäksi:
kylmäsavustettua lohta
kirjolohenmätiä
tilliä
1. Kuori perunat ja keitä niitä 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi.
3. Raasta jäähtyneet perunat karkeaksi raasteeksi.
4. Sekoita kulhossa perunaraaste, sipuli, keltuaiset ja mausteet. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja painele ne hieman litteämmiksi. Paista letut voissa paistin- tai ohukaispannulla kauniin kullanruskeiksi. Anna jäähtyä.
5. Nosta perunalettujen päälle viipale kylmäsavustettua lohta, nokare valutettua mätiä ja koristele tillin tupsuilla.
Valmistusaika: 35 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2