Artikkeli

KU­VAT JES BUUS­MANN

Perunalastut ja jogurttidippi

4 hen­gel­le

350 g pe­ru­noi­ta

suo­laa

öl­jyä

Dip­pi­kas­ti­ke:

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 ½ dl to­maat­ti­py­ree­tä

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si pu­ris­tet­tu­na

Sil­put­tu­ja yrt­te­jä, esim. per­sil­jaa ja

ruo­ho­si­pu­lia.

1. Pese pe­ru­nat ja leik­kaa ne ohu­en ohuik­si sii­vuik­si. Lai­ta pe­ru­nat lei­vin­pa­pe­roi­dul­le uu­ni­pel­lil­le. Si­ro­ta pääl­le suo­laa ja va­lu­ta öl­jyä.

2. Kyp­sen­nä pe­ru­noi­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 15–20 mi­nuut­tia. Varo, et­tei­vät pe­ru­nat pala.

3. Ota pe­ru­nat uu­nis­ta ja le­vi­tä ne ta­lous­pa­pe­ril­le, jot­ta ras­va imey­tyy pa­pe­riin.

4. Val­mis­ta dip­pi. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kes­ke­nään.

5. Tar­joa al­ku­pa­la­na tai na­pos­tel­ta­va­na.