Koti ja keittiö joululiite 2003
2 kg perunoita (jauhoinen lajike)
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
3 rkl voita tai margariinia
suolaa
(siirappia tai sokeria)
1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolattomassa vedessä.
2. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta perunat. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää perunasurvokseen vehnäjauhot ja sen verran keitinlientä, että seoksesta tulee sakeaa sosetta. Peitä astia ja anna sen seistä huoneenlämmössä muutama tunti.
3. Lisää imeltyneeseen perunasoseeseen maito, rasvasula ja suola. Tarkista maku. Jos haluat lisää makeutta, mausta sokerilla tai siirapilla.
4. Voitele yksi suuri tai muutama pieni uunivuoka. Kaada perunasose vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2