Artikkeli

Peruna-kukkakaalicurry

Tarjoile kasvislisäkkeenä tai sellaisenaan esimerkiksi jogurt­ti­poh­jaisen kastikkeen kanssa.

4 pe­ru­naa

1 iso kuk­ka­kaa­li

2 ha­pan­ta ja kir­pe­ää ome­naa

2 rkl öl­jyä

1/2 tl jau­het­tua kur­ku­maa

1 tl murs­kat­tu­ja ko­ri­an­te­rin­sie­me­niä

1 tl ko­ko­nai­sia juus­to­ku­mi­noi­ta

1 pie­ni pu­nai­nen chi­li­pal­ko

1/2 dl ru­si­noi­ta

suo­laa

tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

1. Pese pe­ru­nat ja kei­tä ne lä­hes kyp­sik­si. Huuh­te­le kuk­ka­kaa­li ja leik­kaa se pie­nem­mik­si ku­kin­noik­si. Kuo­ri ome­nat ja pois­ta sie­men­ko­dat. Kuu­ti­oi ome­nat.

2. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja li­sää sii­hen kur­ku­ma, ko­ri­an­te­rin­sie­me­net, juus­to­ku­mi­nat ja sil­put­tu chili. Kuul­lo­ta maus­tei­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti, mut­ta varo polt­ta­mas­ta.

3. Li­sää maus­te­öl­jyyn kuk­ka­kaa­lin­ku­kin­not ja ome­na­kuu­ti­ot. Kuul­lo­ta nii­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Las­ke läm­pöä ja li­sää ru­si­nat. Hau­du­ta kuk­ka­kaa­li ja ome­nat kan­nen al­la lä­hes kyp­sik­si.

4. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa pe­ru­na­kuu­ti­ot ja an­na nii­den kyp­syä ja maus­tua mui­den ai­nes­ten kans­sa. Maus­ta suo­lal­la ja ko­ri­an­te­ril­la.

5. Tar­joi­le kas­vis­li­säk­kee­nä tai sel­lai­se­naan esi­mer­kik­si jo­gurt­ti­poh­jai­sen kas­tik­keen kans­sa.