Artikkeli

Peruna-kukkakaalicurry

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

1 kes­ki­ko­koi­nen kuk­ka­kaa­li

5–6 pe­ru­naa (kiin­te­ää la­ji­ket­ta)

1 si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

2 rkl öl­jyä

1 rkl kur­ku­maa

2 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

2 tl juus­to­ku­mi­naa

2 tl mus­tia si­na­pin­sie­me­niä

2 kui­vat­tua chi­li­pal­koa

suo­laa

2 tl so­ke­ria

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tlk (400 ml) koo­kos­mai­toa

Tar­joi­luun:

kei­tet­tyä bas­ma­ti­rii­siä

1. Huuh­te­le ja pa­loit­te­le kuk­ka­kaa­li. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­nat. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri.

2. Kuu­men­na öl­jy pais­to­ka­sa­ris­sa. Li­sää kur­ku­ma, ko­ri­an­te­ri, juus­to­ku­mi­na ja si­na­pin­sie­me­net. Mu­ren­na jouk­koon kui­va­tut chi­lit. Kään­te­le maus­tei­ta kuu­mas­sa öl­jys­sä pan­nul­la het­ken ai­kaa. Li­sää si­pu­lit, kuk­ka­kaa­lit ja pe­ru­nat sekä raas­tet­tu in­ki­vää­ri. Kuul­lo­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti vä­lil­lä kään­nel­len. Varo, et­tei­vät maus­teet pala!

3. Maus­ta suo­lal­la, so­ke­ril­la ja sit­ruu­na­me­hul­la ja li­sää koo­kos­mai­to. Hau­du­ta noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes kas­vik­set ovat kyp­siä.

4. Tar­joa kei­te­tyn bas­ma­ti­rii­sin kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ