Kuva COLUMBUS LETH
Neljälle
200 g pekonia
2 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
¼ nippu silputtua timjamia
2 sipulia
2 ½ dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria
500 g isokokoisia perunoita
200 g kesäkurpitsaa
4 viipaletta leipää, suurehkoiksi kuutioiksi leikattuna
200 g juustoraastetta
Lisäksi:
vihersalaattia
1. Kuutioi pekoni ja paista kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha, timjami ja pilkotut sipulit pannulle, ja paista vielä toiset 5 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Siivuta perunat ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja laita siivut kerroksittain uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita sen jälkeen siivujen päälle kerros jauhelihaa, sen jälkeen taas kerros perunaa ja kesäkurpitsaa siten, että päällimmäiseksi tulee kerros jauhelihaa.
4. Ripottele päällimmäiseksi leipäkuutiot ja juustoraaste. Gratinoi noin 180 asteessa 45 minuuttia. Voit testata kypsyyden työntämällä grillivartaan paistoksen läpi ja jos se menee helposti läpi, gratiini on kypsä. Tarjoile hetivihersalaatin kanssa.
Vinkki! Voit korvata naudan jauhelihan lampaan tai possun lihalla ja kerman sijasta voit käyttää purkillisen säilyketomaatteja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2