Artikkeli

Kuva CO­LUM­BUS LETH

Peruna-kesäkur­pit­sag­ra­tiini

Nel­jäl­le

200 g pe­ko­nia

2 rkl öl­jyä

400 g nau­dan jau­he­li­haa

¼ nip­pu sil­put­tua tim­ja­mia

2 si­pu­lia

2 ½ dl ruo­ka­ker­maa

suo­laa ja pip­pu­ria

500 g iso­ko­koi­sia pe­ru­noi­ta

200 g ke­sä­kur­pit­saa

4 vii­pa­let­ta lei­pää, suu­reh­koik­si kuu­ti­oik­si lei­kat­tu­na

200 g juus­to­raas­tet­ta

Li­säk­si:

vi­her­sa­laat­tia

1. Kuu­ti­oi pe­ko­ni ja pais­ta kuu­mal­la pan­nul­la öl­jys­sä noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää jau­he­li­ha, tim­ja­mi ja pil­ko­tut si­pu­lit pan­nul­le, ja pais­ta vie­lä toi­set 5 mi­nuut­tia. Li­sää ker­ma ja kie­hau­ta. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Sii­vu­ta pe­ru­nat ja ke­sä­kur­pit­sa ohuik­si sii­vuik­si ja lai­ta sii­vut ker­rok­sit­tain uu­ni­vuo­kaan. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Lai­ta sen jäl­keen sii­vu­jen pääl­le ker­ros jau­he­li­haa, sen jäl­keen taas ker­ros pe­ru­naa ja ke­sä­kur­pit­saa si­ten, et­tä pääl­lim­mäi­sek­si tu­lee ker­ros jau­he­li­haa.

4. Ri­pot­te­le pääl­lim­mäi­sek­si lei­pä­kuu­ti­ot ja juus­to­raas­te. Gra­ti­noi noin 180 as­tees­sa 45 mi­nuut­tia. Voit tes­ta­ta kyp­syy­den työn­tä­mäl­lä gril­li­var­taan pais­tok­sen läpi ja jos se me­nee hel­pos­ti läpi, gra­tii­ni on kyp­sä. Tar­joi­le he­ti­vi­her­sa­laa­tin kans­sa.

Vink­ki! Voit kor­va­ta nau­dan jau­he­li­han lam­paan tai pos­sun li­hal­la ja ker­man si­jas­ta voit käyt­tää pur­kil­li­sen säi­ly­ke­to­maat­te­ja.