Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Perunainen tarte tatin
30 min + paistamiseen ja hauduttamiseen 1 t . helpohko . noin 9 e
Pohja:
1 iso lehtitaikinalevy
Täyte:
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
muutama oksa timjamia
¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sitruunamehua
noin 10 pientä keitettyä varhaisperunaa
1. Sulata taikina.
2. Viipaloi sipulit varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sipuleita uuninkestävällä pannulla voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sokeri ja timjami. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
3. Leikkaa perunat puoliksi tai jos ne ovat kovin isoja, viipaloi perunat. Laita ne pannuun sipuleiden joukkoon.
4. Kauli taikina hieman paistinpannua suuremmaksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy pannun päälle. Painele reunat tiiviisti täytteen ja pannun reunan väliin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut ja kypsä.
6. Laita tarjoilulautanen pannun päälle. Keikauta piirakka lautaselle. Viimeistele piiras timjamilla.
Vinkki: Lisää halutessasi piiraaseen raastettua parmesaania, pähkinöitä tai kapriksia. Tarjoa piiras sellaisenaan tai vaikkapa savulohen ja salaatin kanssa. Piiraan voi paistaa blinipannuissa myös pikkupiiraiksi.
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Pehmeän kermainen posset on sitruunalla ja limetillä maustettu raikkaan makea jälkiruoka, jonka valmistukseen menee vain vartti. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.
Reetta Pasanen
Pehmeän kermainen posset on sitruunalla ja limetillä maustettu raikkaan makea jälkiruoka, jonka valmistukseen menee vain vartti. Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin hyytymään tarjoilua edeltävänä päivänä.
Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.
Reetta Pasanen
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2