Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

28.7.2021

Perunainen tarte tatin on ruokaisa pannupiiras

Tarte tatin menee paistinpannussa uuniin kypsymään, ja pian tuoksuu ihana peruna-sipulipiiras.

Pe­ru­nai­nen tar­te ta­tin

30 min + pais­ta­mi­seen ja hau­dut­ta­mi­seen 1 t . hel­poh­ko . noin 9 e

Poh­ja:

1 iso leh­ti­tai­ki­na­le­vy

Täy­te:

2 ke­sä­si­pu­lia var­si­neen

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl voi­ta

2 rkl ryp­si­öl­jyä

1 rkl so­ke­ria

muu­ta­ma ok­sa tim­ja­mia

¾ tl suo­laa

½ tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 tl sit­ruu­na­me­hua

noin 10 pien­tä kei­tet­tyä var­hais­pe­ru­naa

1. Su­la­ta tai­ki­na.

2. Vii­pa­loi si­pu­lit var­si­neen. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­li. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta uu­nin­kes­tä­väl­lä pan­nul­la voi-öl­jy­se­ok­ses­sa mie­dol­la läm­möl­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää so­ke­ri ja tim­ja­mi. Jat­ka pais­ta­mis­ta, kun­nes si­pu­li on peh­me­ää. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja sit­ruu­na­me­hul­la.

3. Leik­kaa pe­ru­nat puo­lik­si tai jos ne ovat ko­vin iso­ja, vii­pa­loi pe­ru­nat. Lai­ta ne pan­nuun si­pu­lei­den jouk­koon.

4. Kau­li tai­ki­na hie­man pais­tin­pan­nua suu­rem­mak­si pyö­re­äk­si le­vyk­si. Nos­ta levy pan­nun pääl­le. Pai­ne­le reu­nat tii­viis­ti täyt­teen ja pan­nun reu­nan vä­liin. Pis­te­le poh­jaan rei­kiä haa­ru­kal­la.

5. Pais­ta pii­rak­kaa 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on kau­niis­ti rus­kis­tu­nut ja kyp­sä.

6. Lai­ta tar­joi­lu­lau­ta­nen pan­nun pääl­le. Kei­kau­ta pii­rak­ka lau­ta­sel­le. Vii­meis­te­le pii­ras tim­ja­mil­la.

Vink­ki: Li­sää ha­lu­tes­sa­si pii­raa­seen raas­tet­tua par­me­saa­nia, päh­ki­nöi­tä tai kap­rik­sia. Tar­joa pii­ras sel­lai­se­naan tai vaik­ka­pa sa­vu­lo­hen ja sa­laa­tin kans­sa. Pii­raan voi pais­taa bli­ni­pan­nuis­sa myös pik­ku­pii­raik­si.

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.

Photography: Reetta Pasanen

Lue Myös

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Mansikka-cookiespaistos on ihana jälkiruoka jäätelön kera

Cilbir eli turkkilaiset aamiaismunat maustetaan harissaöljyllä

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2