Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Perunainen tarte tatin
30 min + paistamiseen ja hauduttamiseen 1 t . helpohko . noin 9 e
Pohja:
1 iso lehtitaikinalevy
Täyte:
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
muutama oksa timjamia
¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sitruunamehua
noin 10 pientä keitettyä varhaisperunaa
1. Sulata taikina.
2. Viipaloi sipulit varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sipuleita uuninkestävällä pannulla voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää sokeri ja timjami. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
3. Leikkaa perunat puoliksi tai jos ne ovat kovin isoja, viipaloi perunat. Laita ne pannuun sipuleiden joukkoon.
4. Kauli taikina hieman paistinpannua suuremmaksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy pannun päälle. Painele reunat tiiviisti täytteen ja pannun reunan väliin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut ja kypsä.
6. Laita tarjoilulautanen pannun päälle. Keikauta piirakka lautaselle. Viimeistele piiras timjamilla.
Vinkki: Lisää halutessasi piiraaseen raastettua parmesaania, pähkinöitä tai kapriksia. Tarjoa piiras sellaisenaan tai vaikkapa savulohen ja salaatin kanssa. Piiraan voi paistaa blinipannuissa myös pikkupiiraiksi.
Perunainen tarte tatin paistetaan valmiista lehtitaikinasta. Täyte haudutetaan pannussa maukkaaksi ja pehmeäksi.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2