Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2009

Perunainen savukalapiirakka

Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.

(6 – 8 hen­gel­le)

150 g peh­me­ää mar­ga­rii­nia tai voi­ta

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

1 - 2 rkl jää­kyl­mää vet­tä

Täy­te:

500 g kei­tet­ty­jä, uu­sia pe­ru­noi­ta

2 1/2 dl sa­vun­ma­kuis­ta ruo­ka­ker­maa

(Kip­pa­ri sa­vu­juus­to 10 %)

2 ka­nan­mu­naa

1/2 dl sil­put­tua ruo­ho­si­pu­lia

1 1/2 tl sit­ruu­na­pip­pu­ria

200 g pa­loi­tel­tua, ruo­do­ton­ta sa­vu­ka­laa, esim. loh­ta

1. Val­mis­ta tai­ki­na. Yh­dis­tä jau­hot, lei­vin­jau­he ja suo­la. Nypi jau­hoi­hin huo­neen­läm­pöi­nen, pa­loi­tel­tu ras­va. Li­sää jää­kyl­mä vesi ja se­koi­ta ai­nek­set ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun pii­rak­ka­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le (hal­kai­si­ja noin 24 cm).

3. Kuo­ri pe­ru­nat tar­vit­ta­es­sa ja vii­pa­loi ne. Aset­te­le ne ta­sai­ses­ti pii­rak­ka­poh­jal­le. Maus­ta suo­lal­la.

4. Yh­dis­tä ruo­ka­ker­ma, mu­nat, ruo­ho­si­pu­li­silp­pu ja sit­ruu­na­pip­pu­ri. Kaa­da ker­ma­se­os pii­rak­ka­vuo­kaan pe­ru­na­täyt­teen pääl­le. Aset­te­le pääl­lim­mäi­sik­si sa­vu­ka­la­pa­lat.

5. Pais­ta pii­ras­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin puo­li tun­tia, tai kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja saa­nut kau­niin kul­lan­rus­ke­an pais­to­pin­nan.

6. An­na pii­ra­kan ve­täy­tyä het­ken uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen. Tar­joa läm­pi­mä­nä sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ