Koti ja keittiö 6-7/2009
(6 – 8 hengelle)
150 g pehmeää margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 - 2 rkl jääkylmää vettä
Täyte:
500 g keitettyjä, uusia perunoita
2 1/2 dl savunmakuista ruokakermaa
(Kippari savujuusto 10 %)
2 kananmunaa
1/2 dl silputtua ruohosipulia
1 1/2 tl sitruunapippuria
200 g paloiteltua, ruodotonta savukalaa, esim. lohta
1. Valmista taikina. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi jauhoihin huoneenlämpöinen, paloiteltu rasva. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 24 cm).
3. Kuori perunat tarvittaessa ja viipaloi ne. Asettele ne tasaisesti piirakkapohjalle. Mausta suolalla.
4. Yhdistä ruokakerma, munat, ruohosipulisilppu ja sitruunapippuri. Kaada kermaseos piirakkavuokaan perunatäytteen päälle. Asettele päällimmäisiksi savukalapalat.
5. Paista piirasta uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean paistopinnan.
6. Anna piirakan vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2