Artikkeli

Persik­ka­tar­ta­letit

Sulata voitaikina huoneenlämmössä. Pane uuni lämpiämään 225 asteeseen...

(10 kpl)

500 g pa­kas­tet­tua voi­tai­ki­naa

4 per­sik­kaa

1 muna

So­ke­ri­lie­mi:

2 rkl so­ke­ria

2 rkl vet­tä

1/2 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

1. Su­la­ta voi­tai­ki­na huo­neen­läm­mös­sä. Pane uu­ni läm­pi­ä­mään 225 as­tee­seen.

2. Ota voi­tai­ki­nas­ta muo­til­la pyö­ry­löi­tä ja nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le. Voi­te­le tai­ki­na­pa­lat mu­nal­la.

3. Hal­kai­se per­si­kat ja pois­ta niis­tä sie­me­net. Leik­kaa per­si­kat ohuik­si vii­pa­leik­si ja le­vi­tä ne li­mit­täin voi­tai­ki­na­pyö­ry­löil­le.

4. Pais­ta tar­ta­le­tit 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kau­niin kul­lan­rus­keik­si, noin 15 mi­nuut­tia. Kei­tä sil­lä vä­lin so­ke­ri­lie­mi.

5. Mit­taa kat­ti­laan so­ke­ri, vesi ja in­ki­vää­ri. Kuu­men­na se­os­ta se­koi­tel­len, kun­nes so­ke­ri on täy­sin liu­en­nut. Kei­tä pari mi­nuut­tia, kun­nes seos muut­tuu sii­rap­pi­mai­sek­si.

6. Voi­te­le val­miit ja vie­lä kuu­mat tar­ta­le­tit so­ke­ri­lie­mel­lä. Tar­joi­le lei­von­nai­set läm­pi­mi­nä, esi­mer­kik­si va­nil­ja­vaah­don tai -jää­te­lön kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ