2 tölkkiä persikoita omassa liemessään (425g/tlk)
250 g maitorahkaa
200 g ruoanvalmistus-
jogurttia
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria tai
tummaa ruokosokeria
2 tl luonnonvaniljaa
2 valkuaista
Koristeena:
suklaatikku ja sokerikorento
1. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
2. Avaa toinen persikkatölkki ja valuta. Soseuta persikat tehosekoittimella.
3. Yhdistä kaikki aineet varovaisesti nostellen. Pane pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.
4. Ota jäädyke pakastimesta ja anna olla huoneenlämmössä sen aikaa kun valutat toisen tölkin persikat. Ota pienellä palloraudalla tai lusikalla jäädykkeestä lastuja annosmaljaan ja lisää kuhunkin persikoita.
Vihje: Sokerikorento: Kaada teflonpannuun pintapeiton verran persikkalientä ja lisää joukkoon sokeria, niin että neste on kokonaan sokerissa. Kuumenna, kunnes sokeri kuplii ja alkaa muuttua jähmeäksi, väri muuttuu poltetun sokerin oranssiksi. Valuta lusikalla leivinpaperille korentokuvioita ja anna jäähtyä.
Koti ja keittiö 4/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2