Koti ja keittio joululiite 2003
(noin 50 kpl)
1 ½ dl siirappia
1 dl sokeria
½ tl jauhettua neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl soodaa
125 g voita tai margariinia
1 muna
noin 7 dl vehnäjauhoja
Koristeluun:
mantelinpuolikkaita
rusinoita
appelsiinin makuisia koristeita
1. Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
2. Lisää sooda ja anna seoksen kuohua rauhassa. Älä vatkaa.
3. Lisää rasva palasina joukkoon sulamaan. Kun seos jäähtyy, lisää muna ja jauhot sekoittaen. Anna taikinan seistä kylmässä seuraavaan päivään.
4. Kauli taikina hyvin jauhotetulla pöydällä ja ota siitä piparkakkumuoteilla erilaisia pipareita. Painele niihin koristeita.
5. Paista pipareita 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Voit maustaa näin:
Piparkakkutaikinaa voi maustaa monella tavalla. Jätä silloin osa mausteista pois ja korvaa ne jollakin seuraavista:
1 rkl konjakkia tai appelsiinimehua
1 tl anista tai 1 rkl anislikööriä
1 rkl kaakaaojauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
4 rkl mantelijauhetta
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2