Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Pelmeni-tattikeitto

Puhdista ja pilko tuoreet sienet. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja lohko perunat. Pane kaikki ainekset kattilaan ja lisää suola...

(6:lle)

1 1/2 l vet­tä

1 l tuo­rei­ta, pa­loi­tel­tu­ja tat­te­ja tai 250 g säi­ly­ke­tat­te­ja

2 kel­ta­si­pu­lia

4 isoa pe­ru­naa

1–1 1/2 tl suo­laa

1 ps (500 g) pa­kas­te­pel­me­nei­tä

2 suo­la­kurk­kua

Li­säk­si:

1 prk (150 g) sme­ta­naa

1. Puh­dis­ta ja pil­ko tuo­reet sie­net. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li. Kuo­ri ja loh­ko pe­ru­nat. Pane kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan ja li­sää suo­la.

2. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 15 mi­nuut­tia.

3. Vii­pa­loi suo­la­kur­kut ohuik­si. Li­sää ne ja pel­me­nit kat­ti­laan. Kei­tä edel­leen noin 8 mi­nuut­tia. Tar­kis­ta maku, li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa ja nos­ta tar­jol­le sme­ta­nan ja tum­man lei­vän kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ