KUVAT ANITA LINDBERG
Valmistusaineet
Pohja:
1 pkt valmista piirastaikinaa
tai
2 ½ dl spelttijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
75 g kylmää voita
1 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
noin 2 rkl kylmää vettä
Täyte:
150 g pekonia
3 punasipulia
3 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
tilkka (oliivi)öljyä
½ dl balsamiviinietikkaa
1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
3 munaa
2 ½ dl vaahtoutuvaa kermaa
Koristeluun:
tuoretta timjamia hienonnettuna
Valmistusohjeet
1. Valmista ensin taikina, jos et käytä valmista piirastaikinaa. Nypi jauhot ja voi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi, kiinteäksi taikinaksi. Lisää jauhoja, jos taikina on löysää tai nestettä, jos liian kiinteää. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin lepäämään. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia ennen täytteen lisäämistä. Valmista piiraspohjaa ei tarvitse esipaistaa.
2. Pilko pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Nosta pekoni valumaan talouspaperille.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä pannulla, miedolla lämmöllä. Lisää balsamiviinietikka ja anna kiehua hiljalleen, kunnes neste on haihtunut. Lisää timjami, pekoni, suola ja pippuri.
4. Sekoita kerma ja munat kulhossa. Lisää sipuli-pekoniseos.
5. Kaada täyte pohjalle.
6. Kypsennä piirasta 180-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
7. Koristele piiras tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2