Artikkeli

Pekoni-palster­nak­ka­piiras

Valmista pohja. Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi sekoita, mutta älä vaivaa...

Poh­ja:

3 1/2 dl veh­nä­jau­hoa

75 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1 ka­nan­mu­na

2 tl vet­tä

Täy­te:

2 pals­ter­nak­kaa

2 si­pu­lia

2 rkl öl­jyä

120 g ame­ri­kan­pe­ko­nia

2 dl vis­pi­ker­maa

100 g maus­ta­ma­ton­ta su­la­te­juus­toa

2 ka­nan­mu­naa

1 tl yrt­ti­suo­laa

1. Val­mis­ta poh­ja. Nypi jau­hot ja huo­neen­läm­pöi­nen ras­va sor­min mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää ka­nan­mu­na ja vesi se­koi­ta, mut­ta älä vai­vaa. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan ja pane vii­le­ään.

2. An­na ve­täy­tyä het­ki kyl­mäs­sä muo­vil­la pei­tet­ty­nä. Pai­ne­le tai­ki­na jau­ho­te­tuin sor­min voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le (hal­kai­si­ja noin 23 cm). Pis­te­le poh­jaan haa­ru­kal­la rei­kiä.

3. Val­mis­ta täy­te. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pals­ter­na­kat pie­nik­si. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit.

4. Pais­ta sil­put­tu pe­ko­ni ra­pe­ak­si ja nos­ta si­vuun.

5. Kuul­lo­ta pals­ter­nak­ka- ja si­pu­li­pa­lo­ja öl­jys­sä pan­nul­la, kun­nes ne ovat peh­men­neet.

6. Su­la­ta juus­to mik­ros­sa ja yh­dis­tä sa­maan kul­hoon kas­vik­set, pe­ko­ni­silp­pu ja lo­put täyt­teen ai­neis­ta. Ku­moa seos tai­ki­nan pääl­le vuo­kaan ja pais­ta 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia tai kun täy­te on ko­vet­tu­nut ja tai­ki­na kyp­sää.

7. An­na ve­täy­tyä het­ken ajan ja tar­joa raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ