Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoa
75 g margariinia tai voita
1 kananmuna
2 tl vettä
Täyte:
2 palsternakkaa
2 sipulia
2 rkl öljyä
120 g amerikanpekonia
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta sulatejuustoa
2 kananmunaa
1 tl yrttisuolaa
1. Valmista pohja. Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi sekoita, mutta älä vaivaa. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja pane viileään.
2. Anna vetäytyä hetki kylmässä muovilla peitettynä. Painele taikina jauhotetuin sormin voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 23 cm). Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
3. Valmista täyte. Kuori ja kuutioi palsternakat pieniksi. Kuori ja lohko sipulit.
4. Paista silputtu pekoni rapeaksi ja nosta sivuun.
5. Kuullota palsternakka- ja sipulipaloja öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet.
6. Sulata juusto mikrossa ja yhdistä samaan kulhoon kasvikset, pekonisilppu ja loput täytteen aineista. Kumoa seos taikinan päälle vuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kun täyte on kovettunut ja taikina kypsää.
7. Anna vetäytyä hetken ajan ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2