SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 9/2015
Pohja:
2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 pkt (170 g) pekonia
4 keitettyä perunaa
2 dl vihreitä lehtiä, esimerkiksi oreganoa, rucolaa ja lehtipersiljaa
Karamellisoitu sipuli:
3 punasipulia
2 rkl voita
2 rkl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, noin 30 minuuttia.
2. Tee karamellisoidut sipulit. Kuori ja lohko sipulit. Sulata voi pannulla. Kuullota sipuleita miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää punaviinietikka. Jatka kypsentämistä, kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuutioi ja paista pekoni pannulla. Viipalo perunat ja paista niihin pekonin rasvassa kaunis väri. Pidä pekoni ja perunat lämpiminä.
4. Painele taikinasta kuplat pois. Muotoile haluamasi kokoisia pizzapohjia. Paista ne kypsiksi grillissä tai pannulla (muutama minuutti molemmilta puolilta). Laita täytteet päälle. Viimeistele yrteillä.
Vinkki! Voit murustella päälle fetaa tai lisätä muutaman lusikallisen majoneesia.
Viinisuositus: Hedelmäinen ja mausteinen Penina Touriga Nacional 2013, Portugali, 10,90 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2