Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­Ko­ti ja keit­tiö 9/2015     

Pekoninen flatbread

Kokeile peruspizzan sijaan jenkkihitti flatbreadia. Lastaa kypsälle pizzapohjalle karamellisoitua sipulia, perunaa ja pekonia.

Poh­ja:

2 dl vet­tä

25 g tuo­re­hii­vaa

½ tl suo­laa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

noin 5 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

1 pkt (170 g) pe­ko­nia

4 kei­tet­tyä pe­ru­naa

2 dl vih­rei­tä leh­tiä, esi­mer­kik­si ore­ga­noa, ru­co­laa ja leh­ti­per­sil­jaa

Ka­ra­mel­li­soi­tu si­pu­li:

3 pu­na­si­pu­lia

2 rkl voi­ta

2 rkl so­ke­ria

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää suo­la, öl­jy ja jau­hot. Alus­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa, noin 30 mi­nuut­tia.

2. Tee ka­ra­mel­li­soi­dut si­pu­lit. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Su­la­ta voi pan­nul­la. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää so­ke­ri ja se­koi­ta hy­vin. Li­sää pu­na­vii­nie­tik­ka. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä, kun­nes nes­te on mel­kein ko­ko­naan haih­tu­nut. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kuu­ti­oi ja pais­ta pe­ko­ni pan­nul­la. Vii­pa­lo pe­ru­nat ja pais­ta nii­hin pe­ko­nin ras­vas­sa kau­nis väri. Pidä pe­ko­ni ja pe­ru­nat läm­pi­mi­nä.

4. Pai­ne­le tai­ki­nas­ta kup­lat pois. Muo­toi­le ha­lu­a­ma­si ko­koi­sia piz­za­poh­jia. Pais­ta ne kyp­sik­si gril­lis­sä tai pan­nul­la (muu­ta­ma mi­nuut­ti mo­lem­mil­ta puo­lil­ta). Lai­ta täyt­teet pääl­le. Vii­meis­te­le yr­teil­lä.

Vink­ki! Voit mu­rus­tel­la pääl­le fe­taa tai li­sä­tä muu­ta­man lu­si­kal­li­sen ma­jo­nee­sia.

Vii­ni­suo­si­tus: He­del­mäi­nen ja maus­tei­nen Pe­ni­na Tou­ri­ga Na­ci­o­nal 2013, Por­tu­ga­li, 10,90 e

Lue Myös

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Riistahodarit

Kokonaisen kalkkunan paisto-ohje

Barbe­qu­e­ma­ri­noidut broilerin rintaleikkeet

Riistahodarit

Kokonaisen kalkkunan paisto-ohje

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Sieni-pancettapannari

Lammastagine

Lihapullasub ja romesco-kastike

Sieni-pancettapannari

Lammastagine

Lihapullasub ja romesco-kastike

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.