Koti ja keittiö 9/2008
(12 pientä suupalakuppia)
6 palaa paahtoleipää
1 pkt (170 g) pekonia
puolikas punasipuli
puolikas punainen
suippopaprika
2 - 3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 1/2 - 2 dl pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna
Munamaito:
3 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 tl dijoninsinappia
ripaus chilimaustetta
Vuokien voiteluun:
voita tai margariinia
1. Valmista munamaito. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito.
2. Paista pekonit molemmin puolin rapeiksi kuumalla, kuivalla pannulla. Jäähdytä ja leikkaa kahtia.
3. Voitele pienet, metalliset leivosvuoat tai leivosvuokapelti. Leikkaa paahtoleivät kahtia. Kuori ja suikaloi punasipuli. Leikkaa suippopaprika ohuiksi renkaiksi.
4. Kasta leipäpalat molemmin puolin munamaitoon ja paina leivosvuokiin. Laita päälle pekonit, punasipulia, ja suippopaprikaa sekä ruohosipulia. Ripottele päälle juustoraastetta.
5. Jaa loppu munamaito vuokiin täytteiden päälle. Kypsennä leipiä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki! Tähän ruokalajiin käy erinomaisesti hieman kuivahtanut leipä, koska munamaito pehmentää leivän.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2