Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2008

Pekoni-leipäkupit

Tähän ruokalajiin käy erinomaisesti hieman kuivahtanut leipä, koska munamaito pehmentää leivän.

(12 pien­tä suu­pa­la­kup­pia)

6 pa­laa paah­to­lei­pää

1 pkt (170 g) pe­ko­nia

puo­li­kas pu­na­si­pu­li

puo­li­kas pu­nai­nen

suip­po­pap­ri­ka

2 - 3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 1/2 - 2 dl pe­co­ri­no- tai par­me­saa­ni­juus­toa raas­tet­tu­na

Mu­na­mai­to:

3 dl mai­toa

2 mu­naa

ri­paus suo­laa

1/4 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

ri­paus chi­li­maus­tet­ta

Vuo­kien voi­te­luun:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1. Val­mis­ta mu­na­mai­to. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Se­koi­ta jouk­koon mai­to.

2. Pais­ta pe­ko­nit mo­lem­min puo­lin ra­peik­si kuu­mal­la, kui­val­la pan­nul­la. Jääh­dy­tä ja leik­kaa kah­tia.

3. Voi­te­le pie­net, me­tal­li­set lei­vos­vuo­at tai lei­vos­vuo­ka­pel­ti. Leik­kaa paah­to­lei­vät kah­tia. Kuo­ri ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­li. Leik­kaa suip­po­pap­ri­ka ohuik­si ren­kaik­si.

4. Kas­ta lei­pä­pa­lat mo­lem­min puo­lin mu­na­mai­toon ja pai­na lei­vos­vuo­kiin. Lai­ta pääl­le pe­ko­nit, pu­na­si­pu­lia, ja suip­po­pap­ri­kaa sekä ruo­ho­si­pu­lia. Ri­pot­te­le pääl­le juus­to­raas­tet­ta.

5. Jaa lop­pu mu­na­mai­to vuo­kiin täyt­tei­den pääl­le. Kyp­sen­nä lei­piä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Tä­hän ruo­ka­la­jiin käy eri­no­mai­ses­ti hie­man kui­vah­ta­nut lei­pä, kos­ka mu­na­mai­to peh­men­tää lei­vän.