Koti ja Keittiö 12/07
(6:lle)
2 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 1/2 rkl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
Tai:
18–20 kpl valmiita minikrustadeja
eli cocktailpalakuoria (Rahms)
Liemi:
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 rkl dijoninsinappia
1 tl suolaa
1 tl vehnäjauhoa
1/2 tl timjamia
Täyte:
120 g pekonia
2 keskikokoista sipulia
1 rkl voita
maun mukaan suolaa jarouhittua mustapippuria
Päälle:
noin 1 dl emmentaljuustoraastetta
1. Jos et käytä valmiita kuoria, valmista ison piirakan pohjataikina yhdistämällä margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
2. Lisää vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi, älä vaivaa.
3. Pane taikina peitettynä viileään noin puoleksi tunniksi.
4. Painele viileä taikina halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta uunista.
5. Pilko pekoni ja paista se rapeaksi pannulla.
6. Lisää pannulle kuorittu ja silputtu sipuli ja hauduta sipulit kullanruskeaksi. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella.
7. Yhdistä keskenään liemen ainekset ja kumoa liemi piirakkatäytteen päälle. Sekoita ja jaa täyte kuoriin tai kumoa piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
8. Paista kypsäksi uunin keskitasolla 200 asteessa eli piirakkaa noin 25 minuuttia ja kuoria 15 minuuttia.
9. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi alkuruokakeiton kanssa tai salaatin seurana.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ