Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/07

Pekonikupit

Jos et käytä valmiita kuoria, valmista ison piirakan pohjataikina yhdistämällä margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet...

(6:lle)

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g mar­ga­rii­nia

1 1/2 rkl kyl­mää vet­tä

1/2 tl suo­laa

Tai:

18–20 kpl val­mii­ta mi­nik­rus­ta­de­ja

eli cock­tail­pa­la­kuo­ria (Rahms)

Lie­mi:

2 dl ruo­ka­ker­maa

1 muna

1 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

1 tl suo­laa

1 tl veh­nä­jau­hoa

1/2 tl tim­ja­mia

Täy­te:

120 g pe­ko­nia

2 kes­ki­ko­kois­ta si­pu­lia

1 rkl voi­ta

maun mu­kaan suo­laa ja­rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Pääl­le:

noin 1 dl em­men­tal­juus­to­raas­tet­ta

1. Jos et käy­tä val­mii­ta kuo­ria, val­mis­ta ison pii­ra­kan poh­ja­tai­ki­na yh­dis­tä­mäl­lä mar­ga­rii­ni ja kes­ke­nään se­koi­te­tut kui­vat ai­neet.

2. Li­sää vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti kiin­te­äk­si, älä vai­vaa.

3. Pane tai­ki­na pei­tet­ty­nä vii­le­ään noin puo­lek­si tun­nik­si.

4. Pai­ne­le vii­leä tai­ki­na hal­kai­si­jal­taan noin 25 cm:n pii­rak­ka­vuo­kaan ja esi­pais­ta poh­jaa 175 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Nos­ta uu­nis­ta.

5. Pil­ko pe­ko­ni ja pais­ta se ra­pe­ak­si pan­nul­la.

6. Li­sää pan­nul­le kuo­rit­tu ja sil­put­tu si­pu­li ja hau­du­ta si­pu­lit kul­lan­rus­ke­ak­si. Maus­ta seos suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la.

7. Yh­dis­tä kes­ke­nään lie­men ai­nek­set ja ku­moa lie­mi pii­rak­ka­täyt­teen pääl­le. Se­koi­ta ja jaa täy­te kuo­riin tai ku­moa pii­rak­ka­poh­jal­le. Ri­pot­te­le pin­nal­le juus­to­raas­te.

8. Pais­ta kyp­säk­si uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa eli pii­rak­kaa noin 25 mi­nuut­tia ja kuo­ria 15 mi­nuut­tia.

9. Tar­joa läm­pi­mä­nä esi­mer­kik­si al­ku­ruo­ka­kei­ton kans­sa tai sa­laa­tin seu­ra­na.