Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
16 pekoniin käärittyä taatelia
8 viipaletta pekonia
16 kokonaista taatelia ilman kiviä
16 kokonaista, paahdettua mantelia
noin 80 g sinihomejuustoa
16 oksaa rosmariinia tai cocktail-tikkua
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Viipaloi pekonit pitkittäin kahtia. Leikkaa juusto pieniksi paloiksi.
3. Paahda mantelit kuivalla, kuumalla pannulla niin, että ne saavat vähän väriä.
4. Tee taateleihin pieni viilto. Työnnä sisään juustopala ja manteli. Kääri pekoniin. Nosta palat saumapuoli alaspäin vuokaan.
5. Paista uunissa noin 6 minuuttia tai kunnes pekoni on kypsää. Työnnä paloihin tikku.
Viinisuositus: Pehmeän mausteinen, kirsikkainen ja viikunainen Masi Campofiorin 2012, Italia, 14,99 e, tai hedelmäinen portviini, Niepoort Ruby Port, Portugali, 16,98 e.
Katso myös nämä:
Herkulliset kuumat juomat pikkujouluihin
Pekoni-parsatäytteiset tarteletit
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2