MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 11/2015
24–30 kpl
125 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
4 rkl vaahterasiirappia
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl vaniljasokeria
1 pss (70 g) pekaanipähkinöitä
Päälle:
50 g tummaa suklaata
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekä vaahterasiirappi keskenään. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen.
2. Rouhi pekaanipähkinät ja pyöräytä pähkinärouhe taikinan joukkoon.
3. Kuumenna vohvelirauta. Laita 2–3 ruokalusikallisen kokoista taikinapalaa vohvelipannuun riittävän etäälle toisistaan. Paina rauta kiinni ja paista 1–2 minuuttia, kunnes pikkuleivät saavat väriä ja ovat kypsiä.
4. Poista pikkuleivät varovasti lastaa apuna käyttäen vohveliraudasta, etteivät ne murene. Laita jäähtymään leivinpaperin päälle.
5. Sulata suklaa ja raidoita pikkuleivät sillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2