Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

KAT­JA SCHRÖ­DER * KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2012

Pavut ja linssit

Pavut ja linssit porisevat keittiöissä kaikkialla maailmassa. Niistä saat voimaa, täyteläistä makua ja hyvää tekeviä ravintoaineita.Niistä teet myös edullista ruokaa. Lue reseptit marraskuun numerostamme.

VIH­RE­ÄT LINS­SIT

Tum­mem­man vih­re­ät Du Puy -lins­sit ovat rans­ka­lai­sia ja maul­taan hie­nos­tu­neen aro­mik­kai­ta. Vaa­le­am­man vih­re­ät ovat lins­seis­tä kook­kaim­pia. Ne so­pi­vat kei­tet­tyi­nä li­suk­keek­si rii­sin tai pas­tan ta­paan, so­sei­siin, pih­vi­ai­neek­si, pa­ta­ruo­kiin tai keit­toi­hin. Ei tar­vit­se li­ot­taa.

Keit­to­ai­ka noin 20–40 mi­nuut­tia.

MUS­TAT ELI BE­LU­GA­LINS­SIT

Pie­niä, pyö­rei­tä mus­tia lins­se­jä kut­su­taan muo­ton­sa vuok­si kas­vis­syö­jien ka­vi­aa­rik­si. Maus­tei­sen aro­maat­ti­nen maku on pa­ras hie­man kiin­te­ä­nä, ei lii­an kyp­sä­nä. Ei tar­vit­se li­ot­taa.

Keit­to­ai­ka noin 20 mi­nuut­tia.

HAL­KAIS­TUT,PU­NAI­SET LINS­SIT

Help­po­käyt­töi­set, orans­sit lins­sit ovat kuo­rit­tu­ja ja hal­kais­tu­ja. Hal­kais­tut lins­sit ha­jo­a­vat yli­kyp­si­nä puu­ro­mai­sek­si so­seek­si. Ne so­pi­vat kei­tet­tyi­nä maus­tet­tui­hin mu­hen­nok­siin, so­se­keit­toi­hin, in­ti­a­lai­siin cur­ry­ruo­kiin ja le­vit­tei­siin. Ei tar­vit­se li­ot­taa. Keit­to­ai­ka on

15–20 mi­nuut­tia.

MUS­TA­PA­PU

Mus­ta­pa­vut ovat ylei­siä ame­rik­ka­lai­ses­sa ja eten­kin mek­si­ko­lai­ses­sa keit­ti­ös­sä. Pyö­rei­den, ma­kei­den mus­ta­pa­pu­jen väri heik­ke­nee hie­man kei­tet­tä­es­sä. Käy­tä nii­tä

kei­tet­tyi­nä sa­laat­tei­hin, keit­toi­hin, mu­hen­nok­siin. Li­o­tu­sai­ka 8–12 tun­tia. Keit­to­ai­ka noin tun­ti.

MUS­TA­SIL­MÄ­PA­PU

Vaa­leis­sa, mus­ta­täp­läi­sis­sä pa­vuis­sa on täp­lä eli ”sil­mä” pa­vun kiin­ni­tys­koh­das­sa. Maku muis­tut­taa hie­man her­net­tä. Se so­pii sa­laat­tei­hin, ma­ri­noi­ta­vak­si ja keit­toi­hin. Li­o­tu­sai­ka 8 tun­tia.Keit­to­ai­ka 20 mi­nuut­tia.

ADU­KI­PA­PU ELI AD­SU­KI­PA­PU ELI AZU­KI­PA­PU

Pie­net, pu­na­rus­ke­at pa­vut ovat her­neen ja pa­vun vä­li­muo­to. Ne mu­re­ne­vat hel­pos­ti. Maku on hen­non päh­ki­näi­nen. Ne so­pi­vat mu­rek­kei­siin, tah­noi­hin ja pa­ta­ruo­kiin. Li­o­tus 12 tun­tia. Keit­to­ai­ka noin tun­ti.

KID­NEY­PA­PU

Mie­don­ma­kui­set, mu­nu­ai­sen muo­toi­set ja jau­hoi­set pu­nai­set pa­vut so­vel­tu­vat voi­mak­kaas­ti maus­tet­tui­hin ruo­kiin, ku­ten chili con car­neen. Käy­tä nii­tä myös pih­vei­hin, pa­toi­hin, mu­hen-nok­siin, keit­toi­hin, täyt­tei­siin ja sa­laat­tei­hin. Liu­o­tu­sai­ka on

8–12 tun­tia. Keit­to­ai­ka 1–1 ½ tun­tia.

VAL­KO­PA­PU

Mie­dot, soi­ke­at, pie­net, val­koi­set pa­vut tun­ne­taan to­maat­ti­kas­tik­kees­sa tar­joil­tu­na. Ne käy­vät kei­tet­tyi­nä sa­laat­tei­hin, pa­toi­hin ja keit­toi­hin. Li­o­tus

12 tun­tia. Keit­to­ai­ka noin tun­ti.

MUNG­PA­PU TAI MUN­GO­PA­PU

Pie­net, vih­re­ät, ovaa­lin­muo­toi­set mung­pa­vut ovat hie­man jau­ho­mai­sia. Nii­tä ei tar­vit­se vält­tä­mät­tä li­ot­taa, mut­ta muu­ta­man tun­nin li­o­tus no­peut­taa kyp­sy­mis­tä noin 15 mi­nuut­tiin. So­pi­vat kei­tet­tyi­nä sa­laat­tei­hin, pais­tok­siin, keit­toi­hin ja so­vel­tu­vat myös idä­tet­tä­väk­si. Ei tar­vit­se li­ot­taa. Keit­to­ai­ka

20–30 mi­nuut­tia.

PIN­TO­PA­PU

Soi­ke­at ja täp­lik­käät pin­to­pa­vut ovat suo­sit­tu­ja eri­tyi­ses­ti mek­si­ko­lai­ses­sa keit­ti­ös­sä. Nii­den tum­mat täp­lät hä­vi­ä­vät kei­tet­tä­es­sä. Käy­tä kei­tet­tyi­nä sa­laat­tei­hin, pa­toi­hin, keit­toi­hin, so­seek­si. Li­o­tu­sai­ka 8–12 tun­tia. Keit­to­ai­ka noin tun­ti.

SOI­JA­PA­PU

Pie­net, pyö­re­ät ja kul­lan­vaa­le­at soi­ja­pa­vut ovat ra­vin­to­si­säl­löl­tään ja käyt­tö­o­mi­nai­suuk­sil­taan mo­ni­puo­li­sia. Soi­ja­pa­vuis­ta val­mis­te­taan esi­mer­kik­si to­fua, jau­ho­ja ja eri­lai­sia soi­ja­poh­jai­sia vaih­to­eh­to­ja jo­gur­til­le, mai­dol­le ja mar­ga­rii­nil­le. Li­o­tu­sai­ka 10–12 tun­tia. Keit­to­ai­ka noin 1 ½ tun­tia.

ISO VAL­KOI­NEN PAPU ELI VOI­PA­PU TAI LI­MAN­PA­PU

Soi­ke­at, isot val­koi­set pa­vut ovat mie­don ma­kui­sia ja jau­ho­mai­sia. Käy­tä nii­tä kei­tet­tyi­nä täyt­tei­siin, pais­tok­siin, pa­toi­hin, keit­toi­hin ja sa­laat­tei­hin. Liu­o­tu­sai­ka on 10–12 tun­tia. Keit­to­ai­ka on noin tun­ti.

Lue Myös

Munakoi­sog­ra­tiini

Mustikkapesto

Tapaschilit

Munakoi­sog­ra­tiini

Mustikkapesto

Tapaschilit

Mango-habanerokastike

Vuohenjuusto-kesäkur­pit­sa­pyö­rykät

Piripiri-kastike

Balsamico-sienihilloke

Lehtikaali-kvinoapilahvi

Paahdettua valkosipulia ja rapeita ruisleipälastuja

Balsamico-sienihilloke

Lehtikaali-kvinoapilahvi

Paahdettua valkosipulia ja rapeita ruisleipälastuja

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.