Koti ja keittiö 8/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVA ARTO VUOHELAINEN
noin 8 annosta
Marenki:
4 valkuaista
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl erikoishienoa Siro-sokeria
1 tl maissitärkkelystä
Rullan pinnalle:
2 rkl hienoa kidesokeria
1 rkl kookoshiutaleita
Täyte:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa tai paksua
vaniljakastiketta,
esim. Valio Vanilla
noin 2 dl tuoreita, pilkottuja marjoja, esim. mansikoita ja vadelmia
1. Valmista ensin marenki. Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys sokeriin. Lisää sokeri-
seos marenkiin vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
2. Levitä marenki tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista heti 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
3. Nosta marenkilevy uunista. Kumoa se puhtaalle leivinpaperiarkille, jonka päälle on ripoteltu sokeria ja kookoshiutaleita. Irrota pohjapaperi varovasti.
4 . Sekoita tuorejuusto ja vaniljakastike tasaiseksi. Jos käytät vaahtoutuvaa kastiketta, vaahdota se ensin kuohkeaksi. Levitä vanilja-kreemi pohjalle. Ripottele pinnalle pilkotut marjat.
5. Rullaa levy paperin avulla kääröksi. Leikkaa rulla annospaloiksi.
Valmistusaika: noin 40 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2