Artikkeli

Patonkisipsit

Leikkaa patongista puoli senttiä paksuja viipaleita...

1 pa­ton­ki

5 ok­saa tim­ja­mia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

olii­vi­öl­jyä

suo­laa

1/2 dl pes­toa

5 kel­tais­ta mi­ni­to­maat­tia

5 pu­nais­ta mi­ni­to­maat­tia

ba­si­li­kan leh­tiä

1. Leik­kaa pa­ton­gis­ta puo­li sent­tiä pak­su­ja vii­pa­lei­ta.

2. Pane vii­pa­leet uu­ni­pel­lil­le ja se­koi­ta vii­pa­leet tim­ja­min, hie­non­ne­tun val­ko­si­pu­lin ja olii­vi­öl­jyn kans­sa. Maus­ta suo­lal­la.

3. Pais­ta lei­piä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin vii­si mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat ra­pei­ta.

4. Voi­te­le jääh­ty­neet lei­vät pes­tol­la. Vii­pa­loi to­maa­tit ja ko­ris­te­le lei­vät sii­vul­la pu­nais­ta ja kel­tais­ta to­maat­tia sekä ba­si­li­kan leh­del­lä.

5. Tar­joa kyl­mien ruo­kien kans­sa uu­sia pe­ru­noi­ta.