Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Viinisuositus Sari Sirén
Koti ja keittiö 10/2016
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
2 prk (yht. 800 g) kokonaisia tomaatteja tai kypsiä, tuoreita tomaatteja
1 dl kasvislientä
1 tl sokeria
2 tl punaviinietikkaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl pieniä kapriksia
2 dl kalamataoliiveja
3 rkl tuoretta lehtipersiljaa
Lisäksi:
350 g pastaa
Tarjoiluun:
raastettua parmesaania
1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi tai viipaleiksi.
2. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista sekoitellen muutama minuutti. Kaada pannulle tomaatit nesteineen. Jos käytät tuoreita tomaatteja, kuutioi ne. Lisää joukkoon kasvisliemi. Kiehauta ja laske keskilämmölle. Hauduta kannen alla vähintään 15 minuuttia.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Mausta kastike sokerilla, etikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kaprikset, oliivit ja yrttisilppu.
5. Yhdistä kastike ja pasta. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.
Viinisuositus:
Raikkaan marjaisa ja kepeän yrttinen Ruffino Chianti 2015, Toscana, 10,48 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2