Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Koti ja keit­tiö 10/2016

Pasta alla Siciliana

Kesäkurpitsa on ympäri vuoden edullista. Tässä pastassa se saa oliiveja ja kapriksia kumppanikseen.

4 an­nos­ta

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 kes­ki­ko­koi­nen ke­sä­kur­pit­sa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 prk (yht. 800 g) ko­ko­nai­sia to­maat­te­ja tai kyp­siä, tuo­rei­ta to­maat­te­ja

1 dl kas­vis­lien­tä

1 tl so­ke­ria

2 tl pu­na­vii­nie­tik­kaa

sor­mi­suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 rkl pie­niä kap­rik­sia

2 dl ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja

3 rkl tuo­ret­ta leh­ti­per­sil­jaa

Li­säk­si:

350 g pas­taa

Tar­joi­luun:

raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa kuu­ti­oik­si tai vii­pa­leik­si.

2. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pua pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää ke­sä­kur­pit­sat ja jat­ka pais­ta­mis­ta se­koi­tel­len muu­ta­ma mi­nuut­ti. Kaa­da pan­nul­le to­maa­tit nes­tei­neen. Jos käy­tät tuo­rei­ta to­maat­te­ja, kuu­ti­oi ne. Li­sää jouk­koon kas­vis­lie­mi. Kie­hau­ta ja las­ke kes­ki­läm­möl­le. Hau­du­ta kan­nen al­la vä­hin­tään 15 mi­nuut­tia.

3. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

4. Maus­ta kas­ti­ke so­ke­ril­la, eti­kal­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Li­sää kap­rik­set, olii­vit ja yrt­ti­silp­pu.

5. Yh­dis­tä kas­ti­ke ja pas­ta. Tar­joa raas­te­tun par­me­saa­nin kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus:

Raik­kaan mar­jai­sa ja ke­pe­än yrt­ti­nen Ruf­fi­no Chi­an­ti 2015, Tos­ca­na, 10,48 e