Koti ja Keittiö 3/2006
Pohja:
2 munaa
1 1/2 dl tomusokeria
100 g jauhettua mantelia
2 rkl rouhittuja
pistaasipähkinöitä
2 valkuaista
2 rkl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
Vadelmatäyte:
4 liivatelehteä
2 1/2 dl paseerattuja
pakastevadelmia
1 1/2 dl tomusokeria
4 dl kuohukermaa
Passiontäyte:
2 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
8 passionhedelmän sisus
4 keltuaista
2 dl sokeria
Pistaasipitsi:
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
40 g voita
1/2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
2 tl siirappia
Kokoamiseen:
1 pötkö (250 g) valkoista marsipaania
tomusokeria
1. Vaahdota munat, tomusokeri ja mantelijauhe ilmavaksi. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää siivilän läpi vehnäjauhot varovasti.
2. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.
3. Ota jäähtyneestä pohjasta irtopohjakakkumuotilla neljä kakkupohjaa.
4. Pane yksi pohjista leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoan reunoille muovikalvo.
5. Valmista täytteet erikseen. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermat.
6. Vadelmatäyte: Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vadelmasosetta. Lisää muut aineet ja sekoita täyte tasaiseksi.
7. Passiontäyte: Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Yhdistä keltuais-sokerivaahto, passionin sisukset siivilän läpi ja kermavaahto. Jaa seos kahteen osaan. Lisää toiseen osaan liivateliemi.
8. Laita yksi kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle. Levitä puolet vadelmaseoksesta kakkupohjan päälle. Nosta päälle kakkulevy ja kumoa päälle liivatteellinen osa passionmoussesta. Nosta päälle kolmas kakkulevy ja levitä päälle loppu vadelmatäyte. Laita päällimmäiseksi neljäs kakkulevy. Kelmuta ja nosta viileään hyytymään vähintään 4 tunniksi.
9. Poista irtopohjavuoka ja muovikalvo.
10. Levitä kakun päälle loppu passionmoussesta.
11. Levitä runsaasti tomusokeria puhtaalle leivontaliinalle ja kauli sen päällä marsipaanista ohut levy.
12. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja reunoille ja leikkaa pois tai taita kakun alle ylimääräinen osuus.
13. Valmista pistaasipitsi. Hienonna pistaasit tehosekoittimessa. Pane kaikki aineet kattilaan ja lämmitä sekoittaen, kunnes rasva on sulanut. Levitä seos leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja taivuta siivut valmiin kakun alareunan ympärille.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2