Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Passion-vadelmakakku

Vaahdota munat, tomusokeri ja mantelijauhe ilmavaksi. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää siivilän läpi vehnäjauhot varovasti...

Poh­ja:

2 mu­naa

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

100 g jau­het­tua man­te­lia

2 rkl rou­hit­tu­ja

pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

2 val­ku­ais­ta

2 rkl so­ke­ria

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Va­del­ma­täy­te:

4 lii­va­te­leh­teä

2 1/2 dl pa­see­rat­tu­ja

pa­kas­te­va­del­mia

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

4 dl kuo­hu­ker­maa

Pas­si­on­täy­te:

2 lii­va­te­leh­teä

5 dl kuo­hu­ker­maa

8 pas­si­on­he­del­män si­sus

4 kel­tu­ais­ta

2 dl so­ke­ria

Pis­taa­si­pit­si:

50 g kuo­rit­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

40 g voi­ta

1/2 dl so­ke­ria

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl mai­toa

2 tl sii­rap­pia

Ko­ko­a­mi­seen:

1 pöt­kö (250 g) val­kois­ta mar­si­paa­nia

to­mu­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta mu­nat, to­mu­so­ke­ri ja man­te­li­jau­he il­ma­vak­si. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja so­ke­ri. Yh­dis­tä vaah­dot kes­ke­nään ja li­sää sii­vi­län läpi veh­nä­jau­hot va­ro­vas­ti.

2. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja pais­ta 200 as­tees­sa noin 7 mi­nuut­tia.

3. Ota jääh­ty­nees­tä poh­jas­ta ir­to­poh­ja­kak­ku­muo­til­la nel­jä kak­ku­poh­jaa.

4. Pane yk­si poh­jis­ta lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le. Pane vuo­an reu­noil­le muo­vi­kal­vo.

5. Val­mis­ta täyt­teet erik­seen. Pane lii­va­te­leh­det li­ko­a­maan kyl­mään ve­teen. Vaah­do­ta ker­mat.

6. Va­del­ma­täy­te: Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta lii­vat­teet tilk­kaan kuu­maa va­del­ma­so­set­ta. Li­sää muut ai­neet ja se­koi­ta täy­te ta­sai­sek­si.

7. Pas­si­on­täy­te: Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Li­o­ta lii­vat­teet tilk­kaan kie­hu­vaa vet­tä. Yh­dis­tä kel­tu­ais-so­ke­ri­vaah­to, pas­si­o­nin si­suk­set sii­vi­län läpi ja ker­ma­vaah­to. Jaa seos kah­teen osaan. Li­sää toi­seen osaan lii­va­te­lie­mi.

8. Lai­ta yk­si kak­ku­poh­ja ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le. Le­vi­tä puo­let va­del­ma­se­ok­ses­ta kak­ku­poh­jan pääl­le. Nos­ta pääl­le kak­ku­le­vy ja ku­moa pääl­le lii­vat­teel­li­nen osa pas­si­on­mous­ses­ta. Nos­ta pääl­le kol­mas kak­ku­le­vy ja le­vi­tä pääl­le lop­pu va­del­ma­täy­te. Lai­ta pääl­lim­mäi­sek­si nel­jäs kak­ku­le­vy. Kel­mu­ta ja nos­ta vii­le­ään hyy­ty­mään vä­hin­tään 4 tun­nik­si.

9. Pois­ta ir­to­poh­ja­vuo­ka ja muo­vi­kal­vo.

10. Le­vi­tä ka­kun pääl­le lop­pu pas­si­on­mous­ses­ta.

11. Le­vi­tä run­saas­ti to­mu­so­ke­ria puh­taal­le lei­von­ta­lii­nal­le ja kau­li sen pääl­lä mar­si­paa­nis­ta ohut levy.

12. Nos­ta mar­si­paa­ni­le­vy ka­kun pääl­le ja reu­noil­le ja leik­kaa pois tai tai­ta ka­kun al­le yli­mää­räi­nen osuus.

13. Val­mis­ta pis­taa­si­pit­si. Hie­non­na pis­taa­sit te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Pane kaik­ki ai­neet kat­ti­laan ja läm­mi­tä se­koit­ta­en, kun­nes ras­va on su­la­nut. Le­vi­tä seos lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja pais­ta 175 as­tees­sa noin 5 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä. Leik­kaa ohuik­si sii­vuik­si ja tai­vu­ta sii­vut val­miin ka­kun ala­reu­nan ym­pä­ril­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ