MARI HARJULA • KUVAUSJÄRJESTELYT MARI HARJULA JA MIA LUNDBERG KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 4/2013
6–8 annosta
3 keltuaista
1 ½ dl sokeria
500 g maitorahkaa
yhden vaniljatangon siemenet
2 dl vispikermaa
2 rkl sitruslikööriä
1 rkl sitruunamehua
1 dl pistaasipähkinöitä
noin 3 rkl sukaatteja tai rusinoita
noin 3 rkl sokeroituja appelsiininkuoripaloja
Lisäksi:
½ dl lemon curd -sitruunatahnaa
1 rkl sitruunamehua
1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää rahka. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus jäädykemassan joukkoon.
2. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, sitruslikööri ja sitruunamehu rahkaseokseen. Pyöräytä joukkoon rouhitut pistaasipähkinät, sukaatit ja appelsiininkuoret.
3. Notkista lemon curd -tahna sitruunamehulla.
4. Kaada vuokaan jäädykemassaa erissä ja lusikoi lemon curd -sitruunatahnaa raitoina väliin ja lopuksi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna jäätyä seuraavaan päivään.
5. Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
KIRPEÄ MANGOKASTIKE
2 prk (à 425 g) säilöttyjä mangoja
puolen sitruunan puristettu mehu
3 rkl sitruslikööriä
1. Valuta ja soseuta mangot.
2. Mausta kastike sitruunamehulla ja sitrusliköörillä. Anna maustua. Ohenna liemellä tarvittaessa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2