Koti ja keittiö 5/2009
Ohje neljälle
400 g vihreitä miniparsoja tai vihreää parsaa
2 rkl öljyä
2 - 3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
4 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl kana- tai kasvislientä
100 g vuohenjuustoa
1 - 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 - 3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
rouhittua mustapippuria suolaa
1. Esikäsittele ja pilko parsat pätkiksi. Keitä, valuta ja jäähdytä.
2. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kiehuvaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua siinä hetki. Lisää riisi ja kääntele hetki. Lisää viini ja 1 dl kanalientä. Anna kiehahtaa ja nesteen imeytyä riisiin.
4. Lisää risottoon aina 1 dl lientä kerrallaan sitä mukaa, kun neste imeytyy riisiin. Hauduta risottoa, kunnes se on kypsää ja sopivan pehmeää, noin 20 minuuttia. Murustele risottoon lopuksi vuohenjuusto, hienonnetut yrtit ja parsapalat. Kuumenna vielä hetki. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2