Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Parsa-vuohen­juus­to­ri­sotto

Esikäsittele ja pilko parsat pätkiksi. Keitä, valuta ja jäähdytä...

Oh­je nel­jäl­le

400 g vih­rei­tä mi­ni­par­so­ja tai vih­re­ää par­saa

2 rkl öl­jyä

2 - 3 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

4 dl ri­sot­to­rii­siä

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

8 dl kana- tai kas­vis­lien­tä

100 g vuo­hen­juus­toa

1 - 2 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

2 - 3 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria suo­laa

1. Esi­kä­sit­te­le ja pil­ko par­sat pät­kik­si. Kei­tä, va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

2. Kuu­men­na kana- tai kas­vis­lie­mi kie­hu­vak­si. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lit.

3. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pua sii­nä het­ki. Li­sää rii­si ja kään­te­le het­ki. Li­sää vii­ni ja 1 dl ka­na­lien­tä. An­na kie­hah­taa ja nes­teen imey­tyä rii­siin.

4. Li­sää ri­sot­toon ai­na 1 dl lien­tä ker­ral­laan sitä mu­kaa, kun nes­te imey­tyy rii­siin. Hau­du­ta ri­sot­toa, kun­nes se on kyp­sää ja so­pi­van peh­me­ää, noin 20 mi­nuut­tia. Mu­rus­te­le ri­sot­toon lo­puk­si vuo­hen­juus­to, hie­non­ne­tut yr­tit ja par­sa­pa­lat. Kuu­men­na vie­lä het­ki. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ